menu

Das Treffen in Telgte - Günter Grass (1979)

Alternatieve titel: Trefpunt Telgte

mijn stem
3,00 (2)
2 stemmen

Duits
Historisch

168 pagina's
Eerste druk: Luchterhand, Neuwied am Rhein (West-Duitsland)

'Trefpunt Telgte' verhaalt hoe in de zomer van 1647, het laatste jaar van de Dertigjarige Oorlog, meer dan twintig dichters, critici, uitgevers en componisten (historische figuren dus) bijeenkomen in Telgte, een bedevaartsoord in het Westfaalse land. Van heinde en ver komen ze, op uitnodiging van Simon Dach, naar de brugtaveerne aan de Ems, om daar uit eigen werk voor te lezen.

zoeken in:
avatar van apocrief
Ik heb dit boek in de jaren 90 uit de bieb collectie gekocht. Ik heb het destijds gelezen, maar kon me bij herlezen onlangs, er niets van herinneren. Na een veertigtal bladzijden deed ik het boek dicht. Deze belandt in de papierbak. Ik houd erg van historische romans, maar deze boeide me totaal niet. Ook de stijl van Grass vind ik niet om door te komen. Toen kostte deze me 50 oude centen. Met geen pijn in mijn hart deed ik mijn welgemikte worp.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:16 uur

geplaatst: vandaag om 10:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.