menu

Exorcist Road - Jonathan Janz (2014)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Griezel

115 pagina's
Eerste druk: Samhain, Cincinnati (Verenigde Staten)

Chicago is in de greep van verschrikking. Iemand vermoordt bruut zestien jaar oude meisjes, en de autoriteiten staan voor een raadsel. De gestoorde gek kreeg de bijnaam de "Sweet Sixteen Killer", en hij staat op het punt opnieuw toe te slaan. Jason Crowder, een jonge priester, krijgt in het midden van de nacht bezoek van een van zijn parochianen, een politieman genaamd Danny Hartman. Danny vertelt Jason een schokkend verhaal. Eerder die avond kregen Danny en zijn partner een telefoontje van Danny's broer, die in paniek is vanwege het plotselinge gewelddadige gedrag van zijn veertien jaar oude zoon. Zonder reden viel de jongen zijn familie aan en moest aan zijn bed vastgeketend worden. Nadat hij zijn neefje gezien heeft, is Danny ervan overtuigd dat hij bezeten is door een demon. Danny's partner is Jack Bittner. Deze zit vol vreselijke brute kracht en woede jegens zijn ex-vrouw. Zijn verharde hart heeft één zachte plek: zijn tiener dochter, die volgende week zestien wordt. Jack is eropuit gestuurd om een andere priester, Peter Sutherland, Jason Crowders mentor, van z'n bed te lichten. Dit is de enige man in Chicago die ooit een exorcisme heeft uitgevoerd. Maar Jack Bittner heeft andere plannen vannacht. Hij gelooft niet dat de jongen door een demon bezeten is, maar door een onverzadigbare moordneiging. Jack denkt dat de jongen niemand anders is dan de Sweet Sixteen Killer. En hij is van plan een einde aan de terreur te maken voordat er weer een tienermeisje sterft. Twee priesters. Twee smerissen. Eén verschrikt gezin. Een adolescente jongen die mogelijk gastheer is van een oud kwaad. Alles komt te samen op een stormachtige nacht in een buitenwijk van Chicago in een straat die binnenkort Exorcist Road zal heten...

zoeken in:
avatar van PeterW
3,5
PeterW (crew)
Is momenteel als e-book te koop voor 99 cent.

avatar van PeterW
3,5
PeterW (crew)
Geen onaardig verhaal, maar de overeenkomsten met Blatty's The Exorcist liggen me er iets dik op. In dit geval is de bezetene een jongen en worden er twee smerissen bijgehaald, maar de basis blijft hetzelfde. Ook valt een van de priesters uiteindelijk uit het raam, en verhuist de demon naar de andere priester. Het feit dat die "Sweet Sixteen Killer" erbij gehaald wordt tilt het verhaal wel naar een ander niveau, en ik mag aannemen dat het vervolg hierop zal voortborduren. Onderhoudend, maar niet nieuw.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:06 uur

geplaatst: vandaag om 11:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.