menu

De Kortste Nacht - René Appel (2014)

mijn stem
3,80 (5)
5 stemmen

Nederlands
Thriller

280 pagina's
Eerste druk: Ambo/Anthos, Amsterdam (Nederland)

Rob Koolwijk heeft het goed voor elkaar. Hij is gelukkig getrouwd en heeft drie gezonde kinderen. Na een gedwongen afspraak met jeugdvriend Edwin komt hier verandering in. Door diens bemoeienissen dreigen de problemen hem boven het hoofd te groeien en lijkt een fatale afloop niet ver weg.

zoeken in:

avatar van the Cheshire cat
4,0
René Appel levert met 'De Kortste Nacht' weer een prima thriller af; heb me in ieder geval geen seconde verveeld. Dit keer duikt Appel in de wereld van de vrouwenhandel. Met name de criminelen Edwin en Ivan zijn erg goed gedaan. Typische humor die je ligt of niet ligt. Ik hou er wel van.

De tv stond nog aan. Hij pakte een biertje uit de ijskast en ging zitten. Zes mensen rond een tafel en publiek daaromheen. De presentator was een kale neger, net zo glimmend kaal als hijzelf. Iedereen rond die tafel had een microfoontje dat met een soort stangetje achter hun hoofd om was bevestigd. Bij sommige leek het of er een grote pukkel op hun wang groeide. 'En wanneer kreeg jij voor 't eerst last van de overgang?' vroeg de presentator.

Of dat grapje over die bekende politievoorlichtster die je regelmatig op televisie ziet verschijnen, die met dat kortgeknipte lesbohoofdje.

3,5
Niet een heel speciale thriller. Het kabbelt wat voort, maar geeft wel een goede beschrijving van wat er "in 't milieu" kan spelen.

avatar van Jester
4,0
Tweede boek dat ik in korte tijd van Appel lees, na Verzwegen. Ook hier een heel normale man (Rob) wiens leven langzaam maar zeker uit balans raakt, en een geheim uit het verleden. Ik heb het boek met veel plezier gelezen, één van de betere boeken van Appel wat mij betreft.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:53 uur

geplaatst: vandaag om 12:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.