menu

Graduation Day - Joelle Charbonneau (2014)

Alternatieve titels: Het Examen | De Test Trilogie #3

mijn stem
3,60 (5)
5 stemmen

Engels
Jeugdboek
Fantasy / Sciencefiction

364 pagina's
Eerste druk: Houghton Mifflin Harcourt, Boston (Verenigde Staten)

Malencia Vale wil een einde maken aan het wrede systeem en de vuile spelletjes van de Test. De toekomst van het Verenigde Gemenebest hangt aan een zijden draadje. Het land staat aan de vooravond van een burgeroorlog waarin de rebellen het opnemen tegen de wrede en doortrapte leiders van het land. Cia, getalenteerd student aan de universiteit, weet té veel, in ieder geval van de schokkende waarheid achter de Test. Maar ze kan het niet alleen. Dit is haar kans om recht te doen, in praktijk te brengen waarvoor ze heeft getraind. Maar wie zal haar volgen? Op de campus waar achter elke hoek gevaren en leugens schuilen, moet Cia de levens van de mensen van wie ze houdt riskeren en gokken op de loyaliteit van haar klasgenoten. Klasgenoten die stuk voor stuk bewezen hebben dat ze niet te vertrouwen zijn. De inzet is hoger dan ooit - een toekomst geregeerd door angst of hoop.

zoeken in:
avatar van Poebie
4,5
Diverse recensies gelezen en gedacht dat dit het minste boek uit de serie zou zijn. Misschien dat ik hierdoor enigszins voorbereid was. Het boek lijkt traag op gang te komen, maar met de opgedane wijsheid vond ik dat eigenlijk nog best meevallen. Het boek eindigt niet helemaal zoals verwacht en er is nog ruimte voor een vervolg. Er blijven eigenlijk teveel vragen open, maar ondanks dat is er een degelijk eind gemaakt. Sowieso is het natuurlijk een raar eind als je iets anders verwacht. Hou dat in je achterhoofd als je toch besluit deze gehele serie te gaan lezen.

Uitstekende trilogie die in het rijtje Young Adult thuis hoort en zich kan meten met de boeken zoals de Hongerspelen en Divergent.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:55 uur

geplaatst: vandaag om 16:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.