menu

Independent Study - Joelle Charbonneau (2014)

Alternatieve titels: De Studie | De Test Trilogie #2

mijn stem
4,12 (4)
4 stemmen

Engels
Jeugdboek
Fantasy / Sciencefiction

368 pagina's
Eerste druk: Houghton Mifflin Harcourt, Boston (Verenigde Staten)

Malencia Vale heeft in deel 1 van De Test-trilogie de spannende en uitputtende testen van het Verenigde Gemenebest overleefd en is nu een van de twintig uitverkorenen die mogen studeren aan de universiteit. Hoewel haar klasgenoten leven in een gelukzalige roes omdat hun herinneringen aan de gruwelen van de Test zijn gewist, knaagt aan Cia een onzekerheid over de toekomst. Wat is er waar van het verhaal dat ze zichzelf hoorde vertellen op de Transit Communicator? Achterdochtig geworden, probeert Cia meer informatie te verzamelen over de universiteit, het Test-comité en haar medeleerlingen. Ondertussen moet ze er natuurlijk ook voor zorgen dat ze niet opvalt in de groep. Wanneer ze tot de ontdekking komt dat de afluister- en spionagepraktijken niet gestopt zijn na haar toetreden tot de universiteit, en dat de selectie voor de verschillende studierichtingen veel weg heeft van de Test is ze vastberaden de waarheid te ontdekken. Zelfs als ze daarmee haar vrienden én familie mogelijk in gevaar brengt. Langzaam vervagen haar eigen grenzen op zoek naar de waarheid, want falen is geen optie...

zoeken in:
avatar van Poebie
4,5
In dit deel zit de snelheid er meteen goed in. Daar waar boek 1 moeizaam op gang leek te komen is het duidelijk dat boek 2 vlot verder gaat. Oude bekenden uit boek 1 zijn of gaan dood maar er komen genoeg nieuwelingen voor terug. En niets is wat je zou verwachten.

En natuurlijk weer die welbekende cliffhanger die je overigens waanzinnig op het verkeerde been gaat zetten. Heerlijk om te lezen.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:32 uur

geplaatst: vandaag om 08:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.