menu

Just in Case - Meg Rosoff (2006)

Alternatieve titel: Het Toevallige Leven van Justin Case

mijn stem
3,62 (4)
4 stemmen

Engels
Jeugdboek
Psychologisch

240 pagina's
Eerste druk: Puffin Books, Londen (Verenigd Koninkrijk)

De dag dat David Case het leven van zijn broer redt, verandert zijn hele wereld. Plotseling heeft elke gebeurtenis betekenis. Telkens denkt hij 'stel dat...' Hij denkt dat hij moet onderduiken en een heel ander iemand moet worden om het noodlot te ontlopen... als hij dat tenminste kan. Zal het voldoende zijn als hij zijn naam en zijn uiterlijk verandert, vriendschap sluit met een sterrenkundige en als hij een hond neemt? Geobsedeerd, het spoor volslagen bijster, doet David alles om aan zijn lot te ontkomen...

zoeken in:
avatar van Agaath95
3,5
Het boek origineel en leest vlot, net als Rosoff's debuut Hoe ik nu leef, maar bij lange na niet zo goed. Het verhaal is bizar. Soms iets té bizar; zoals aan het einde, wanneer Justin in een konijn veranderd!?

Omdat Justin's vreemde hersenspinsels, waaronder zijn denkbeeldige hond Boy, ook door andere mensen opgemerkt worden, verdwijnt de grens tussen werkelijkheid en fantasie waardoor je op een gegeven moment niet meer weet wat nu echt is of niet.

3,5

Gast
geplaatst: vandaag om 15:26 uur

geplaatst: vandaag om 15:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.