menu

The Lost Island - Douglas Preston en Lincoln Child (2014)

Alternatieve titels: Het Verdwenen Eiland | Gideon Crew #3

mijn stem
3,50 (7)
7 stemmen

Engels
Thriller

368 pagina's
Eerste druk: Grand Central Publishing, New York (Verenigde Staten)

Gideon Crew, briljant wetenschapper en meester-dief, leeft op geleende tijd. Als zijn mysterieuze werkgever Eli Glinn hem op een missie stuurt, heeft hij geen reden om te weigeren. Zijn taak: het stelen van een pagina uit het onbetaalbare Boek der Kells, wat nu ten toon gesteld staat in New York, en beschermd wordt door een onbreekbare beveiliging. Hij voltooit het onmogelijke en steelt het perkament, om te ontdekken dat er onder de geweldige verluchting een schatkaart zit, die dateert uit de tijd van de oude Grieken. Hij realiseert zich dat de schat waar de kaart naar toe leidt geen gewone schat is, maar iets veel kostbaarders: een geweldige ontdekking die misschien wel Gideon leven kan redden. Samen met zijn nieuwe partner, Amy, volgt Gideon een spoor vol cryptische aanwijzingen naar een onbekend eiland in de Caribische zee. Daar, voor de onherbergzame en desolate Muggenkust, realiseert het stel zich dat de buitengewone schat waar ze op jagen een nog schokkender onthulling verbergt, die zo diep gaat dat het hele menselijke ras er profijt van heeft...

zoeken in:
avatar van james_cameron
4,0
De eerste twee Gideon Crew-boeken waren niet zo best, maar deze derde is een hele verbetering. De plot is niet bepaald geloofwaardig, maar de gebeurtenissen zijn zo spannend en de personages zo innemend dat het doorlopend genieten is. De toevoeging van een flinke dosis avontuur kan ook geen kwaad. Het had van mij allemaal wel wat uitvoeriger verteld mogen worden, de schrijfstijl is vaak een beetje te vlot en kort door de bocht, maar voordeel is dan wel weer dat het boek voorbij vliegt. Gevolgd door Beyond The Ice Limit.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:20 uur

geplaatst: vandaag om 07:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.