menu

Pants on Fire - Maggie Alderson (2000)

Alternatieve titel: Ver van Mijn Bed

mijn stem
3,88 (4)
4 stemmen

Engels
Chicklit

336 pagina's
Eerste druk: Penguin Books, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Als Georgia Abbott erachter komt dat haar geliefde haar niet trouw is, besluit ze haar drukke leven in Londen vaarwel te zeggen. Ze solliciteert bij Glow Magazine, een glossy vrouwenblad in Australië. Want wat heeft ze te verliezen? Georgia pakt haar koffers en vertrekt naar Sydney, waar de zon altijd schijnt en waar alle mannen op Mel Gibson lijken – alleen dan een beetje langer. Sydney blijkt een party town bij uitstek, en Georgia stort zich al snel in een roes van feestjes, drank, en liefde – heel veel liefde. Algauw blijkt echter dat Australische mannen al net zo onbetrouwbaar zijn als hun soortgenoten thuis. Waarom zijn toch alle mannen die Georgia ontmoet getrouwd, gay, ontrouw, of gewoon niet de moeite waard? Haar nieuwe collega’s bij Glow Magazine maken het allemaal nog een beetje erger. Voor hen is elke relatieramp stof voor een smeuïg artikel, en Georgia is hard op weg om voorpaginanieuws te worden...

zoeken in:
3,5
Vond het een aangenaam boek, op sommige stukken wat langdradig en ik had verwacht dat er iets neer romances in zouden zitten, maar dit gebeurde pas helemaal aan het eind.

3,5*

3,5
Ver van mijn bed is een leuk, gezellig en bizar boek. Met sneltreinvaart vertelt de Engelse Georgia over de start van haar nieuwe leven in Sydney. Het is heel leuk om te lezen over de sfeer in Sydney, de mensen en de verschillen met Europa.
De scene waarin Georgia wordt opgenomen is vol feesten, drugs, en het kleine kringetje van mensen dat alles van elkaar weet. Er wordt dan ook heel wat afgeroddeld. Heerlijk.
Verder bevat het boek veel foute mannen en veel excentrieke homo's. Een boek van het soort dat je niet weg kan leggen, en dat je opzuigt in de gebeurtenissen. Af en toe gaat Maggie Alderson een beetje slordig om met de tijdlijnen in het verhaal, en lijken er wat open eindjes te zijn. Maar Ver van mijn bed is vooral lekker lezen!

Gast
geplaatst: vandaag om 12:36 uur

geplaatst: vandaag om 12:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.