menu

Wool - Hugh Howey (2011)

Alternatieve titels: Holston | Wool #1 | Silo #1.1

mijn stem
3,56 (8)
8 stemmen

Engels
Sciencefiction

49 pagina's
Eerste druk: Amazon, Seattle (Verenigde Staten)

Omdat de aarde onbewoonbaar is geworden, leven de mensen in een silo onder de grond. Via camera's aan de buitenkant van de silo wordt de omgeving in de gaten gehouden. Als sheriff Holston na de mysterieuze dood van zijn vrouw besluit de silo te verlaten, neemt hij een verschrikkelijk risico: de atmosfeer buiten is zo giftig dat het vrijwel zeker zijn einde zal betekenen.

zoeken in:
avatar van Rius
3,0
Deel 1 van een oorspronkelijk in eigen beheer uitgegeven serie van 5 novellen. Ik las ze in een roman gebundeld ('Silo' is de Nederlandse titel). The Independent zou Silo met The Hunger Games vergeleken hebben, en daar kan ik me wel in vinden. Een leuk uitgangspunt, aardig uitgewerkt, niet fantastisch geschreven.

avatar van Donkerwoud
Lijkt wel verdacht veel op Fallout.

avatar van Rius
3,0
Ik vind geen Fallout terug waarvan de omschrijving op Wool lijkt. Ik had zelf wat voorzichtige associaties met Spares van Marshall Smith

avatar van Bruno_6
Ik denk dat Donkerwoud refereert naar de Fallout games.

avatar van Donkerwoud
Klopt inderdaad. Ik moest daar meteen aan denken met dat hele idee van silo's onder de grond en kleine samenlevinkjes die daar ontstaan. Zal ook wel weer zijn herkomst hebben in SF van daarvoor.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:16 uur

geplaatst: vandaag om 16:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.