menu

Lange Maanden - Imme Dros (1982)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Psychologisch

136 pagina's
Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland)

Daan List is een onzekere jongen die al vier jaar lang verkering heeft met Jetta Geerts, tot hij een briefje vindt waarop staat ‘Ze noemen Jetta Geerts het gemeenschappelijk bezit.’. Als Daan een vrouw op straat ontmoet wordt hij stapelverliefd op haar. Hij kan alleen maar aan haar denken. Hierdoor verliest hij onder andere zijn beste vriend Wubbe.

zoeken in:
Ted Kerkjes
Mooi boek van Imme Dros over de onzekere Daan List, die ik al kende van Ongelukkig verliefd, het derde deel van de semi-autobiografische trilogie over de Texelse Daan List. Dit boek is het tweede deel van de serie. Het eerste deel is De zomer van dat jaar.
In dit deel is Daan zeventien en heeft hij al vier jaar verkering met Jetta Geerts die betekent staat als 'het mooiste meisje van Texel'. Toch gaat het niet zo goed met Daan. Hij is namelijk nogal verlegen en durft niet te vrijen en stottert al als er een meisje toevallig zijn kant op kijkt. Zijn beste vriend van het eerste uur Wubbe Witte vindt dan ook dat Daan het uit moet maken met Jetta, mede omdat Daan haar helemaal niet leuk vindt. Jetta Geerts is echter gek op Daan omdat hij zo anders is. Dat hij niet durft te vrijen en een Houten Klaas is op de dansvloer zit haar wel enorm dwars. Men zegt dan ook dat ze regelmatig met andere jongens gaat om aan haar gerief te komen. Daar begint het boek: Daan heeft een overhoring Duits en krijgt plotseling een briefje waarop staat: "Ze noemen Jetta Geerts het gemeenschappelijk bezit.".
Niet lang daarna gaat het bergafwaarts: Daan maakt het uit met Jetta en maakt hij ruzie met Wubbe. Wel ontmoet hij Welmoed op wie hij verliefd wordt. Jammer dat ze getrouwd is en in Amsterdam woont.
Weer een mooi boek van Imme Dros met een typische Imme Dros-puber in de hoofdrol.

Ted Kerkjes
Ook dit boek vind ik na een tweede leesbeurt nog mooier dan voorheen.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:40 uur

geplaatst: vandaag om 12:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.