menu

Vreemden in de Nacht - Judith Visser (2014)

mijn stem
4,00 (6)
6 stemmen

Nederlands
Thriller

302 pagina's
Eerste druk: Anthos, Amsterdam (Nederland)

In een afgelegen woonhuis is een jong echtpaar op brute wijze van het leven beroofd. Veertig jaar later neemt Cassandra Wolf, een voedingscoach van wie de relatie net is verbroken, haar intrek in het huis. Ze wil een nieuwe start maken en een praktijk aan huis beginnen, maar haar plannen komen al snel op een zijspoor te staan vanwege angstaanjagende gebeurtenissen. Elke nacht opnieuw schrikt ze wakker van een ijselijk gegil. Waar komt dat vandaan? Ze duikt in het verleden van het huis en belandt al snel bij de vraag welke tragische geschiedenis er achter de dubbele moord schuilt. Niet veel later doet ze een schokkende ontdekking, die niet alleen haarzelf, maar ook haar dierbaren in gevaar brengt…

zoeken in:
avatar van latevogel
4,5
Prachtige thriller en erg spannend! Opvallend vond ik dat het goede cliffhangers waren en de schrijfster een vloeiende en fijne stijl van schrijven heeft. Ook opvallend was dat sommige hoofdstukken erg kort waren, soms maar 1 pagina maar dit was nergens een probleem.

Ik kende tot heden Judith Visser nog niet maar zij mag er op rekenen dat ik meerdere boeken van haar zal aanschaffen omdat deze kennismaking met het eerste boek wat ik van haar las mij zeer goed bevallen is!
Een topper!!!

avatar van manonvandebron
3,5
Een sterke thriller waarvan de hoofdstukjes zich afwisselend in 1973 en in 2013 afspelen. Cassie begint de tragedie van veertig jaar geleden te onderzoeken. Heden en verleden raken met elkaar vervlochten. Als lezer weet je meer dan de personages, die alleen hun eigen tijd kennen.

Een merkwaardig verschijnsel is de zogenaamde stone tape. Daarmee gaat het even de speculatieve toer op.

avatar van the Cheshire cat
4,0
Op een van haar boeken, Drift geloof ik, zag ik het volgende staan: Visser laat zien dat vrouwen spannend kunnen schrijven, zonder te vervallen in afleidende uitweidingen. Ongetwijfeld geschreven door een man. Dat het van de Elsevier komt zal denk ik ook niemand verbazen. Maar spannend schrijft ze, dat moet gezegd. En goed. Na het geweldige Zondagskind kon het ook voor mij niet uitblijven eens een thriller van Judith Visser te lezen, het genre waar de Rotterdamse om bekend staat. Haar schrijfstijl lijkt veel op die van René Appel, qua opbouw vooral, de taal is echter wat eenvoudiger, maar de plot zit dan weer, hoewel Appel anders dan Visser nogal eens afwisselt in perspectief, net zo doordacht in elkaar. Herkenbare dialogen en dagelijkse gebeurtenissen met een geestige ondertoon. Die toestand met dat naakt poseren bijvoorbeeld, zo absurd dat het gewoon hilarisch is. Maar vooral: mensen die zich grondig in de nesten werken. Waar ik zelf dan niet zo van houd is dat het verhaal soms tegen het onvoorstelbare aan schuurt en daardoor iets van geloofwaardigheid verliest, met fenomenen die mij de pet te boven gaan. O, en voor ik het vergeet: in het dankwoord staat een joekel van een spoiler. Ik heb altijd de rare gewoonte om voordat ik aan een boek begin vluchtig het dankwoord te lezen, ook als het achterin staat zoals bij dit boek. U bent dus gewaarschuwd.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:18 uur

geplaatst: vandaag om 14:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.