menu

Meer Hoef dan Voet - Marjolijn van Heemstra (2014)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Nederlands
Gedichtenbundel
Psychologisch

64 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

In ''Meer hoef dan voet'' onderzoekt Marjolijn van Heemstra de oorsprong van de mens en het leven, verwondert zich over de voortgang van de tijd en tast haar grenzen af als dierlijk mens of menselijk dier. Met gemak zoomt ze in op het allerkleinste – een insect, een slakkenspoor – om daarna soepel te verschuiven naar het allergrootste: het heelal, de oerknal.

zoeken in:
avatar van PeterW
PeterW (crew)
En dat doet ze allemaal in 64 pagina's.

avatar van slowgaze
4,0
Ik had 'm gisteren in de brievenbus zitten (jaja, dat past allemaal in de brievenbus), dus ik licht je binnenkort verder in, Peter.

avatar van slowgaze
4,0
In 64 pagina's onderzoekt Van Heemstra op intrigerende wijze allerlei verschillende thema's als de relatie tussen mens en dier, mens en God, de ruimte, etcetera. Klinkt pretentieus en wellicht ook topzwaar, maar dat valt heel hard mee. De gedichten in Meer hoef dan voet zijn onderzoekend, maar tegelijkertijd ook helder en invoelbaar van toon. Check mijn recensie hier.



Gast
geplaatst: vandaag om 12:47 uur

geplaatst: vandaag om 12:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.