menu

Spirales - Tatiana de Rosnay (2004)

Alternatieve titel: Overspel

mijn stem
2,50 (8)
8 stemmen

Frans
Thriller / Psychologisch

201 pagina's
Eerste druk: Plon, Parijs (Frankrijk)

''Overspel'' vertelt het verhaal van Hélène, een vrouw met een overzichtelijk leven dat draait om haar man, haar kinderen en haar kleinkinderen. Ze is een voorbeeldige echtgenote, een perfecte vrouw, geen vrouw voor overspel. Tot ze op een zomerse dag in een impulsieve bui ingaat op de avances van een vreemdeling. Hélènes overspel eindigt echter in een nachtmerrie wanneer haar minnaar in bed een hartaanval krijgt en overlijdt. Ze vlucht en besluit deze misstap direct te vergeten en er nooit met iemand over te praten. Maar diezelfde avond komt ze erachter dat ze in alle paniek haar handtas in zijn appartement heeft laten staan. Geconfronteerd met een duivels dilemma gaat Hélène tot het uiterste om de waarheid te verhullen. En dan meldt zich een jonge vrouw die zegt alles te hebben gezien die middag...

zoeken in:
0,5
Ik dacht; "yess, weer een boek van een goede schrijfster". Die vreugde was er niet lang. Ik vind het boek erg langdradig en persoonlijk heb ik een hekel aan een boek met een open eind. Geen succes dus wat mij betreft.

avatar van Arkan
3,5
Tatiana De Rosnay is een schrijfster die mij normaal gezien kan bekoren.
Maar met dit boek slaat ze een beetje de bal mis.

Op zich geen slecht verhaal, maar vrij langdradig en toch wel wat voorspelbaar.
Ook met de ontknoping zit het niet echt goed, al kan ik er ook wel inkomen dat ze het zo laat eindigen, apart, maar zeker geen meerwaarde.

Het is gelukkig geen dik boek en door de vlotte schrijfstijl leest het wel makkelijk weg.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:49 uur

geplaatst: vandaag om 02:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.