menu

De Parttime-junkie - Renee Kelder (2014)

mijn stem
3,62 (4)
4 stemmen

Nederlands
Autobiografisch

216 pagina's
Eerste druk: Prometheus / Bert Bakker, Amsterdam (Nederland)

Renee Kelder groeit op in een liefdevol, hoogopgeleid en vrijzinnig gezin. Ze kijken naar de VPRO, rijden in een Volvo en wonen in een keurige buurt in Heemstede. Een gezin waar je veel van verwacht, maar niet dat de jongste dochter vanaf haar negentiende zwaar verslaafd raakt aan ghb. Zes jaar lang leidde Kelder een onwaarschijnlijk dubbelleven, want ondanks haar vernietigende levensstijl vol drank en drugs studeerde ze ondertussen braaf in vier jaar af, ging ze nog trouw naar haar museumclubje en werkte ze in de verslavingszorg - de perfecte dekmantel. Niemand had iets door. 'De parttime-junkie' is het verhaal van een meisje dat kon liegen als geen ander, maar dat uiteindelijk vooral zichzelf voor de gek hield. Hiermee sluit Renee Kelder haar dubbelleven en haar drugsverleden definitief af.

zoeken in:
avatar van Lalage
4,0
Ik heb het binnen 48 uur uitgelezen. Wat een ongelooflijk verhaal…

De parttime-junkie – Renee Kelder | Lalagè leest - lalageleest.wordpress.com

glimmerman270
Renee krijgt te maken met een angststoornis, waarna ze antidepressiva krijgt voorgeschreven. Ze is iemand die van controle houdt maar de angst om dit te verliezen is groot- zeker na de breakup tussen haar ouders. Ze komt via vrienden in aanmerking met drugs. Door dit te nemen komt ze in een 'droomwereld' en dit bevalt haar. Geen angsten alsmede controledrang. Echter, de angsten worden sterker wanneer je de drugs langer/vaker gebruikt- dit heeft ze zelf op dat moment niet door. Wanneer je het leven/contacten aangaat met een 'glazen wand' ertussen voel je je veiliger. Door even geen drugs te nemen verdwijnt die wand en sta je in je nakie. Met andere woorden: je produceert juist meer angsten op deze manier, en tegelijkertijd ga je meer gebruiken door die wand te behouden. Maar stoppen met de drugs is ook geen optie voor gebruikers aangezien je daar pas ècht angstig van wordt. Kortom je draait in een kringetje. Meer drugs zorgt ook voor andere bijwerkingen namelijk: paniekaanvallen, en paranoïde. Maar nogmaals: je zit gevangen en als gebruiker geef je nooit de drugs de schuld.Totdat je aan de grond zit....dan willen ze het nog wel eens proberen.

Zwaar verhaal en knap om te vertellen van de schrijfster. Het kan immers iedereen overkomen.

Het boek viel me desalniettemin wat tegen, daar het mijns inziens iets wat rommelig overkwam.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:01 uur

geplaatst: vandaag om 16:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.