menu

Le Voyage de Théo - Catherine Clément (1997)

Alternatieve titel: De Reis van Théo

mijn stem
4,12 (4)
4 stemmen

Frans
Jeugdboek
Reis / Psychologisch

646 pagina's
Eerste druk: Seuil, Parijs (Frankrijk)

Theo Fournay is 14 jaar en hij woont in Parijs samen met zijn moeder, vader en twee zusjes. Hij is altijd erg geïnteresseerd geweest in wereldgodsdiensten. Wanneer Theo plotseling ernstig ziek wordt, besluit zijn tante, Martha, hem mee te nemen op wereldreis langs alle grote godsdiensten. Al snel blijkt dat het geen gewone reis is. Hij moet door middel van raadsels er achter komen wat het volgende land is waar ze heen gaan. Ze starten de reis in Frankrijk en vliegen gedurende negen maanden over de hele wereld.

zoeken in:
avatar van Freud
3,5
Een beetje De Wereld van Sofie maar dan over theologie en godsdienst ipv filosofie. Het verhaal waarin alle uitleg wordt gekaderd is een beetje onnozel, hoewel goed bedoeld, maar het is eigenlijk niet veel meer dan een excuus om de wereld te gaan rondreizen zodat de schrijfster voor elke stroming en godsdienst specialisten aan het woord kan laten. Best een boeiend boek, nogal dik en soms wat langdradig, maar al bij al erg verdienstelijk. En de nuchtere kijk van Theo op alle zaken die ze tegenkomen maakt alle theorie makkelijk verteerbaar, zodat het ook niet te vervelend wordt.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:37 uur

geplaatst: vandaag om 10:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.