menu

Het Leek Stiller dan Het Was - Eva Kelder (2014)

mijn stem
3,71 (7)
7 stemmen

Nederlands
Psychologisch

288 pagina's
Eerste druk: Meulenhoff, Amsterdam (Nederland)

Op Vlieland groeit Seije op bij haar alleenstaande moeder Fenna. Ze voelt zich buitenstaander op het kleine Waddeneiland, en alleen haar beste vriend Teun lijkt haar te bereiken en begrijpen. Uren struinen ze door de duinen; zilte lucht in de longen, blote voeten in het zand, en later ook de roes van net te veel drank en feestjes tot het ochtendgloren. Intussen lijkt Fenna te vergeten haar dochter op te voeden. Na een ingrijpende gebeurtenis verlaat Seije het eiland en gaat ze in Edinburgh studeren. Haar academische carrière en een nieuwe liefde voeren haar zelfs nog verder van het eiland, naar New York. Maar haar ambitie houdt geen gelijke tred met haar zelfvertrouwen. Kan ze dat knagende gevoel dat ze het nooit goed genoeg doet de baas worden nu haar wereld groter wordt?

zoeken in:
avatar van Lalage
5,0
Dit boek is bijzonder, want het heeft een goed verhaal en het is ook erg mooi geschreven, waardoor het zeker onder het kopje literatuur geschaard mag worden. Het gebeurde vaak dat ik een alinea eerst las om te weten hoe het verder zou gaan met Seije en daarna las ik het nog een keer langzamer om de diepere betekenis tot me te laten doordringen.

lees meer op:
Het leek stiller dan het was – Eva Kelder | Lalagè leest - lalageleest.wordpress.com


3,5
Een boek over Vlieland, gekocht op Schiermonnikoog en gelezen op het vasteland. Korte hoofdstukken en prima onderhoudend. Met zo'n debuut kun je thuiskomen.

Eva Kelder beheerst de kunst van het weglaten en van het neerzetten van een herkenbare ontwikkeling in de personages.

Mooiste momentje in het boek: het openen van het kistje en het lezen van de geheime boodschappen.

avatar van Lalage
5,0
Ik ben dit boek voor de tweede keer aan het lezen en blijf bij mijn 5 sterren!

Gast
geplaatst: vandaag om 06:14 uur

geplaatst: vandaag om 06:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.