menu

Haatchi and Little B: The Inspiring True Story of One Boy and His Dog - Wendy Holden (2014)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Waargebeurd / Natuur

224 pagina's
Eerste druk: Bantam Press, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Op een bitter koude nacht in januari 2012 werd Haatchi de hond op zijn kop geslagen en op een spoorlijn achtergelaten zodat hij zou worden overreden door een trein. De machinist zag de schattige vijf maanden oude Anatolische herder net te laat. Op de een of andere manier overleefde de doodsbange pup het bloedverlies van zijn gedeeltelijk afgehakte poot en staart en slaagde erin naar veiliger terrein te kruipen. Gelukkig werd Haatchi gered, hoewel dierenartsen zijn poot en staart niet konden behouden. Een oproep via Facebook bracht hem onder de aandacht van een paar goedhartige hondenliefhebbers, Colleen Drummond en Will Howkins, die ook de vader en stiefmoeder zijn van Owen (in zijn familie bekend als Little B voor ‘little buddy’). Eén blik op het expressieve uiterlijk van Haatchi vertelde hen alles dat ze wilden weten en net zes weken nadat hij bijna was gedood verhuisde de gelukkige hond naar het Howkins gezin. Owen, nu acht jaar, heeft een zeldzame genetische aandoening waardoor zijn spieren permanent gespannen staan. Grotendeels gekluisterd aan een rolstoel was hij teruggetrokken en angstig en vond het moeilijk om vrienden te maken. Maar toen Owen de ochtend nadat Haatchi was aangekomen wakker werd, was het liefde op het eerste gezicht op de ernstig gehandicapte geredde hond die hem op zijn beurt zou redden.

zoeken in:
avatar van the Cheshire cat
Is toch niet te geloven wat sommige mensen dieren aan kunnen doen?!

Wel mooie toevoegingen Ags

ags50
Met die boeken over katten wist ik zeker dat ik ten minste één persoon ermee blij zou maken .
Enkele daarvan zijn trouwens ook in het Nederlands vertaald en volgens mij nog verkrijgbaar.

avatar van the Cheshire cat
ags50 schreef:
Met die boeken over katten wist ik zeker dat ik ten minste één persoon ermee blij zou maken .
Bedankt!
Enkele daarvan zijn trouwens ook in het Nederlands vertaald en volgens mij nog verkrijgbaar.

'Casper, de Kat die met de Bus ging' is in ieder geval te leen bij de bieb ontdekte ik vandaag, maar eerst nog die 2 dikke beestenbundels van Midas Dekkers uitlezen .

avatar van Bassievrucht
Doet me enigszins denken aan deze (verschrikkelijk sentimentele) film: Hachi.
Hachiko: A Dog's Story (2009) - MovieMeter.nl

ags50
Inderdaad, verschrikkelijk maar dan wat mij betreft vanwege de aanwezigheid van Richard Gere in de film. Met in de beschrijving hond + station ga ik bijna RG ervan verdenken degene te zijn die Haatchi de klap op zijn kop heeft gegeven .

Er is in 2015 een korte documentaire gemaakt over deze ware geschiedenis door David Mahmoudieh. Meer, maar wel beperkte, informatie vindt u op Imdb, The Story of Owen & Haatchi (Video 2015) - IMDb

Gast
geplaatst: vandaag om 16:33 uur

geplaatst: vandaag om 16:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.