menu

Miecz Przeznaczenia - Andrzej Sapkowski (1993)

Alternatieve titels: Het Zwaard der Voorzienigheid | Het Zwaard van het Lot | Saga o Wiedźminie

mijn stem
3,90 (15)
15 stemmen

Pools
Verhalenbundel
Fantasy

362 pagina's
Eerste druk: SuperNOWA, Warschau (Polen)

De Hekser Geralt Van Rivia is van jongs af aan opgeleid om monsters op te sporen en te bestrijden. Zijn levensverhaal wordt in korte epidodes verteld. De verhalen staan los van elkaar, maar zijn via enkele rode draden met elkaar verbonden. Zo komt telkens Geralts geliefde, de heks Yennefer, terug, die wel van hem houdt, maar niet met hem wil leven. En daar heeft ze goede redenen voor...

zoeken in:
SolidKevin
'Sword of Destiny' is het vervolg op Andrzej Sapkowski's 'The Last Wish' en kent een gelijkwaardige raamvertelling. Dit boek introduceert het personage Cirilla, die een grote rol speelt in de boeken die hierop volgen. Wederom weer een goede combinatie van interessante verhalen, leuke personages en interessante gebruik van de gevestigde fantasy normen.

avatar van eRCee
3,5
Helaas is de Nederlandse uitgave gebaseerd op een Duitse versie, een hervertaling dus. Zou toch niet meer moeten mogen.

avatar van eRCee
3,5
Dit tweede deel van de Witcher-serie, ook uit 1993, doet zeker niet onder voor het eerste. Het zwaard der voorzienigheid brengt opnieuw een handvol verschillende verhalen over Geralt van Rivia. De diversiteit blijft hierin hoogtij vieren, terwijl je misschien herhaling zou verwachten. Verbindende tussenverhalen zijn er niet langer maar wel krijgen we steeds meer achtergrondinformatie over de personages, wat zorgt voor eenheid in de vertellingen. Zo duikt Yennefer vaker op, komt zelfs de moeder van Geralt even voorbij en introduceert Sapkowski het personage Ciri (niet te verwarren met Siri). Overbodig om te vermelden dat ik erg gevoelig ben voor dit soort backstories. Het doet sterk denken aan de manier waarop veel van de betere (televisie)series tegenwoordig in elkaar zitten. Mooi is verder de combinatie van luchtigheid en ernst, beide beteugeld door de grenzen van de geloofwaardigheid. Kortom; ik ben na deel 2 nog wat enthousiaster geworden over de fantasy wereld van Andrzej Sapkowski. Hopelijk kan ik ook de andere titels te pakken krijgen.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:15 uur

geplaatst: vandaag om 19:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.