menu

The Cat Who Went to Paris - Peter Gethers (1991)

Alternatieve titels: De Kat Die naar Parijs Ging | A Cat Called Norton

mijn stem
3,62 (4)
4 stemmen

Engels
Autobiografisch / Natuur

208 pagina's
Eerste druk: Crown, New York (Verenigde Staten)

Het leven van Peter Gethers verandert onherroepelijk als hij van zijn vriendin een klein, grijs katje met dubbelgevouwen oren krijgt - een Scottisch Fold, dat hij Norton noemt. Hoewel Peter helemaal niet van katten houdt: steelt dit knappe katje direct zijn hart. Hij neemt zijn nieuwe huisdier overal mee naar toe, Norton gaat mee skiën in Vermont, vergezelt Gethers naar het beste restaurant van Parijs en reist zelfs met hem af naar Nederland.

zoeken in:
Jakkepoes
Dit boek is enorm leuk en herkenbaar als je tenminste een kattenmens bent. Van Het ras Scottish Fold heb ik zelf ook één exemplaar en nog twee Brittten dus toen dit boek in huis kwam heb ik deze en de andere delen trouwens ook, meteen gelezen. Het ras is erg gemakkelijk met reizen zolang ze af en toe aandacht krijgen gaat alles prima. Het is een makkelijk te lezen boek met veel anekdotes en herkenbare humor. En Peter Gethers is ook een humoristisch persoon dat merk je aan alles.

4,0
Een heel leuk boek, mits je van katten/poezen houdt. En ja, deze eigenaar gaat wel heel ver met de kat in bed naast hem met zijn hoofdje op het kussen en het lichaampje onder de deken. En dat een (nieuwe) relatie van hem daaraan moet wennen is zeer begrijpelijk. En dat een poes zich niet zomaar laat wegsturen van het bed is ook waar. Oh, en dat het Amstel Hotel hem toestand de kat mee te nemen in het hotel is een leuk weetje. Geen literatuur, maar een leuk en amusant boekje.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:17 uur

geplaatst: vandaag om 10:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.