menu

English History 1914-1945 - A.J.P. Taylor (1965)

Alternatieve titel: The Oxford History of England #15

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Historisch / Wetenschappelijk

752 pagina's
Eerste druk: Oxford University Press, Oxford (Verenigd Koninkrijk)

Deze tekst begint op 4 augustus 1914, de dag waarop Groot-Brittannië de “Grote Oorlog” binnenstapte, en beschrijft de drie decennia van ongeëvenaarde onrust en verandering tot aan de nederlaag van Japan in 1945, dat het einde van de Tweede Wereldoorlog betekende. Tijdens tien van deze 31 jaren waren de Engelsen betrokken bij wereldoorlogen; in negentien van de jaren leefden ze in de schaduw van massale werkloosheid. Het was een periode dat in het binnenland de vorming van een nationale regering zag, het enige echte voorkomen van een driepartijpolitiek, de bloei van campagnes voor de erkenning van vakbonden, het vrouwenkiesrecht en de Ierse onafhankelijkheid en in het buitenland afschaffing van de Gouden Standaard en betrokkenheid in collectieve veiligheid. Naast het geven van een volledig verslag van de buitenlandse en binnenlandse politiek die uitvoerig zijn uitgewerkt om deze te behandelen, besteedt de auteur ook bijzondere aandacht aan de gevolgen van de gebeurtenissen op het dagelijkse leven.

zoeken in:
PQV00
Oorspronkelijk zou de serie ‘The Oxford History of England’ bestaan uit 14 delen met als eindgrens 11.00 namiddag (GMT) van 4 augustus 1914, het moment waarop het Verenigd Koninkrijk de oorlog verklaarde aan Duitsland. In 1965 werd een vijftiende deel aan de reeks toegevoegd die de geschiedenis vervolgde tot 1945.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:14 uur

geplaatst: vandaag om 12:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.