menu

England 1870-1914 - R.C.K. Ensor (1936)

Alternatieve titel: The Oxford History of England #14

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Historisch / Wetenschappelijk

658 pagina's
Eerste druk: Oxford University Press, Oxford (Verenigd Koninkrijk)

In dit deel in de serie 'The Oxford History of England' bestrijkt Sir Robert Ensor een periode van snelle en ingrijpende veranderingen, vanaf de eerste keer dat Gladstone premier werd, via de grote strijd tegen Disraeli, het ‘Home Rule’ debat, de oprichting van de arbeidersbeweging, de Boerenoorlog en de liberale hervormingen van 1909-10 tot aan het einde van een tijdperk dat abrupt wordt gemarkeerd door de catastrofe van 1914. Met een analyses van de sociale en economische ontwikkelingen alsmede het binnenlandse en buitenlandse beleid, dient het verslag van Ensor als een inleiding tot de periode dat het beslaat en biedt inzicht in de wereld van de jaren 1930 waarin het werd geschreven.

zoeken in:
PQV00
Oorspronkelijk zou de serie 'The Oxford History of England' bestaan uit 14 delen met als eindgrens 11.00 namiddag (GMT) van 4 augustus 1914, het moment waarop het Verenigd Koninkrijk de oorlog verklaarde aan Duitsland.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:20 uur

geplaatst: vandaag om 13:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.