menu

The Ghost Orchid - Carol Goodman (2006)

Alternatieve titel: De Geestenorchidee

mijn stem
5,00 (1)
1 stem

Engels
Thriller

352 pagina's
Eerste druk: Ballantine, New York (Verenigde Staten)

Sinds eeuwen trekken kunstenaars naar het platteland van Bosco om daar meer inspiratie te krijgen en tot rust te komen. Ellis Brooks, een jonge schrijfster, vestigt zich daar ook om een boek te schrijven gebaseerd op Aurora en de beroemde zomer van 1893, wanneer zich een gruwelijk drama heeft afgespeeld. Na enkele vreemde gebeurtenissen en hoe langer ze aan het boek werkt, hoe meer ze beseft dat de geesten van de gruwel nog lang geen rust gevonden hebben...

zoeken in:
5,0
Heerlijk. Wat schrijft die Goodman toch prachtig. Zulke mooie zinnen, verbeeldingen en metaforen maar nergens te veel van het goede.
Naast de prachtige en emotionele stijl zitten er eigenlijk drie parallelle verhaallijnen in het boek:

Ten eerste dat Over Ellis zelf en haar achtergrond met voorouders met bijzondere gaven.

Daarnaast hoe Ellis op Bosco probeert te werken aan een roman die over de gebeurtenissen op Bosco gaat rond 1893 waarbij zij ondertussen verwikkelt raakt in de vreemde spanningen op Bosco en tussen de verschillende kunstenaars en de huidige eigenaar van het landhuis. Om Bosco ligt een fascinerende overwoekerde tuin met labyrint, gangenstelsel, fonteinen en beelden die een mystieke en spookachtige uitwerking op de verblijvende kunstenaars en Ellis hebben.

Verder is er het verhaal van Corinth dat in de 19e eeuw speelt. Zij is tegen wil en dank een medium dat op Bosco komt om seances te houden voor de vrouw des huizes om haar overleden kinderen rust te geven....

In het begin moest ik wel even in het boek komen omdat er op heel genuanceerde wijze en in een prachtige stijl belangrijke details voorbijkomen waar je niet even over heen kunt lezen. Maar als je eenmaal de draad hebt opgepakt in het boek krijgen de verschillende verhaallijnen en de verdieping van de personages je in je greep en wil je verder lezen om telkens weer verrast te worden door de bijzondere wendingen in het verhaal.

De vertaling door Annemarie Lodewijk is prachtig. Echt het vermelden waard Chapeau!

Gast
geplaatst: vandaag om 16:31 uur

geplaatst: vandaag om 16:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.