menu

The English Settlements - J.N.L. Myres (1986)

Alternatieve titel: The Oxford History of England #1B

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Historisch / Wetenschappelijk

280 pagina's
Eerste druk: Oxford University Press, Oxford (Verenigd Koninkrijk)

In het licht van bewijs uit geschreven bronnen, relevante archeologische overblijfselen zowel in Engeland als op het vasteland van Europa en plaatsnamen en andere taalkundige ontwikkelingen vormt “The English Settlements” een verslag van het begin der Middeleeuwen, de zogenaamde Donkere Eeuwen. Myres vestigt de aandacht op enkele weinig begrepen factoren die het Romeinse Brittannië lijken te verbinden met het Angelsaksische Engeland en aldus enige politieke en sociale continuïteit suggereren die steun bieden aan ons begrip van deze bijzonder ingewikkelde en traumatische periode uit de Britse geschiedenis.

zoeken in:
PQV00
Aan het begin van de tachtiger jaren werd besloten het eerste deel van ‘The Oxford History of England’, Roman Britain and the English Settlements, te verdelen over twee boekwerken en tevens de tekst grondig te herzien, mede gelet op meer recente archeologische ontdekkingen. Van de hand van Peter Salway verscheen daarop in 1981 als deel 1A Roman Britain en aan J.N.L. Myres werd gevraagd zijn oorspronkelijke werk uit te breiden. Myres, inmiddels bijna tachtig jaar oud, voldeed graag aan dat verzoek en zowat vijftig jaar na zijn eerste opzet verscheen in 1986 als deel 1B The English Settlements.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:18 uur

geplaatst: vandaag om 23:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.