menu

Bugatti Taucht Auf - Dea Loher (2012)

Alternatieve titel: Bugatti boven Water

mijn stem
2,50 (3)
3 stemmen

Duits
Psychologisch

224 pagina's
Eerste druk: Wallstein, Göttingen (Duitsland)

Tijdens een groot feest in het Zwitserse Locarno wordt Luca Mezzanotte door een groep tieners in elkaar geslagen en overlijdt aan zijn verwondingen. De reconstructie van de misdaad roept alleen maar meer twijfels op. Wat is er daadwerkelijk met Luca gebeurd, en vooral: waarom? De bewijsvoering tegen de verdachten lijkt een incomplete puzzel, al zijn er voldoende getuigen. 'Laat ons dan tenminste iets leuks voor hem doen,' zegt Jordi, een vriend van Luca. Zo ontstaat het plan om met Luca's oude duikersclub zijn droom te realiseren en het autowrak van de legendarische Bugatti van de bodem van het meer naar boven te halen. De riskante berging van de opvallend intacte auto wordt een gigantisch feest en een eerbetoon aan Luca. Maar de zoektocht naar het verhaal achter de gezonken wagen neemt een onverwachte wending.

zoeken in:



avatar van Pythia
2,5
Het boek is een constructie van ware gebeurtenissen die tot een roman gesmeed worden. Een zelfmoord, een moord en de berging van een Bugatti. Leuk bedacht, aantrekkelijke titel.
De invulling van de verbindende fictie blijft helaas een beetje vaag en van een afstandje, ondanks duidelijk verwoede pogingen van de schrijfster om dicht bij haar personages te komen. Ik voelde met niemand enige binding. Het komt allemaal wat onevenwichtig over.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:30 uur

geplaatst: vandaag om 22:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.