menu

Better: A Surgeon's Notes on Performance - Atul Gawande (2007)

Alternatieve titel: Beter: Een Chirurg over Presteren

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Verhalenbundel
Autobiografisch / Sociaal

273 pagina's
Eerste druk: Metropolitan Books, New York (Verenigde Staten)

In dit boek laat Atul Gawande aan de hand van adembenemende medische situaties zien hoe je goed - en steeds beter - kunt functioneren in een complexe en risicovolle werkomgeving. Het streven om beter te presteren is universeel: iedereen krijgt te maken met vermoeidheid, sleur, gebrekkige middelen en tekortkomingen. Maar nergens is de drang tot verbetering zo belangrijk als in de medische wereld, waar elke belissing mensenlevens kost. Gawandes verhalen brengen ons naar het slagveld van Irak, naar verloskamers in Boston en naar een polio-uitbraak in India. Hij bespreekt de ethische dilemma's van artsen die betrokken zijn bij de voltrekking van doodvonnissen, hoe financiële overwegingen de medische praktijk beïnvloeden en de onwaarschijnlijke geschiedenis van het handen wassen in ziekenhuizen.

zoeken in:
avatar van Donkerwoud
3,5
Verbazingwekkend amusante reeks van essays over de medische wetenschap, die inhaken op ingewikkelde discussies als: mogen medici betrokken zijn bij het humaan verlopen van de doodstraf? Hoeveel mag een arts 'moreel gezien' eigenlijk verdienen zonder dat hij alleen maar de elite kan helpen? Hoe moet het medische vak bedreven worden onder moeilijke omstandigheden (legerartsen in Irak)? Of wanneer er niet het geld en de middelen zijn van de Westerse wereld (armere delen van India)? Elk essay is toegankelijk geschreven en biedt op een nuchtere manier een inzicht in de twijfels en vraagstukken van iemand die zelf betrokken is bij de medische wereld. Het is een wereld waar ik als buitenstaander geen toegang toe heb en die toch een beetje inzichtelijker gemaakt wordt.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:41 uur

geplaatst: vandaag om 15:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.