menu

Marquise des Anges: I Angélique - Anne Golon en Serge Golon (1956)

Alternatieve titels: Markiezin der Engelen | Angélique #1

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Frans
Historisch / Romantiek

496 pagina's
Eerste druk: Éditions Colbert, Parijs (Frankrijk)

Nauwelijks heeft Angélique haar opleiding in het klooster beëindigd of zij wordt om financiële redenen uitgehuwelijkt aan de graaf van Peyrac, een veel oudere, manke en in zijn gelaat getekende man uit het zuiden van Frankrijk. Niet langer kan zij stoeien in het hooi met haar jeugdliefde, de boerenzoon Nicolas. Peyrac is steenrijk en weet op vooralsnog duistere wijze goud uit de rotsen te halen, een fenomeen dat zowel jaloezie als achterdocht veroorzaakt bij de katholieke kerk. Door zijn rijkdom heeft hij ook macht veroverd en kan zelfs koning Lodewijk XIV met diens Spaanse gemalin in zijn kasteel ontvangen. Daarmee wekt hij echter ook de jaloezie op van zijn vorst, niet alleen vanwege diens rijkdom, maar ook vanwege de schoonheid van Angélique die schril afsteekt tegenover die van de koningin. Inmiddels heeft Angélique liefde opgevat voor haar echtgenoot, maar het gezamenlijk geluk zal niet lang voortduren ...

zoeken in:
ags50
Het manuscript voor het eerste deel van de Angélique-serie zou in druk rond de 900 pagina's omvatten en dat vond de Franse uitgever te omvangrijk. Daarom werd de roman over twee boekwerken verdeeld, beide “Marquise des Anges” genaamd, gevolgd voor een nummer en nadere titelomschrijving.

Aanvankelijk wilde de uitgever niet een vrouw als auteur vermelden omdat volgens hem zulks de verkoop niet zou bevorderen en na enig onderhandelen werd men het eens om de namen van beide echtelieden te gebruiken. In hoeverre Serge Golon aan de creatie van Angélique heeft bijgedragen is niet bekend.

Deze zelfde uitgever verkocht het werk aan de Duitse uitgeverij Blanvalet te Berlijn, waar de vertaling van de roman – in eerste instantie wel als één boekwerk – zelfs eerder verscheen dan de Franse editie. Bovendien werd daarop alleen Anne Golon als auteur vermeld.


Gast
geplaatst: vandaag om 02:30 uur

geplaatst: vandaag om 02:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.