menu

The Farm - Tom Rob Smith (2014)

Alternatieve titel: De Boerderij

mijn stem
3,64 (14)
14 stemmen

Engels
Thriller

400 pagina's
Eerste druk: Simon & Schuster, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Daniel dacht dat zijn ouders vredig van hun pensioen genoten op een afgelegen boerderij in Zweden, het geboorteland van zijn moeder. Maar een enkel telefoontje verandert alles: "Het gaat niet goed met je moeder," zegt zijn vader. "Ze verbeeldt zich dingen; vreselijke dingen. Ze is opgenomen in een mentaal ziekenhuis." Maar voordat Daniel aan boord kan gaan van een vliegtuig naar Zweden, krijg hij telefoon van zijn moeder: "Alles wat die man zegt is gelogen; Ik ben niet gek...Ik heb de politie nodig...Ik zie je op Heathrow." Daniel wordt heen en weer geslingerd tussen zijn ouders; wie moet hij geloven, wie kan hij vertrouwen? Hij wordt ongewild rechter en jury van zijn moeder. Hem wordt een samenzwering gepresenteerd waar zijn vader bij betrokken is, en hij moet zelf het bewijs onderzoeken en voor zichzelf bepalen wie de waarheid vertelt. En hij heeft geheimen van zichzelf die hij al veel te langen verborgen heeft gehouden...

zoeken in:
avatar van Lalage
'een mentaal ziekenhuis'... dat klinkt als een beroerde vertaling

avatar van PeterW
PeterW (crew)
Lalage schreef:
'een mentaal ziekenhuis'... dat klinkt als een beroerde vertaling

Dan maak jij er wat anders van.

avatar van Donkerwoud
3,5
Ben wel benieuwd. Zijn trilogie rond Leo Demidov was zeer vermakelijk.

avatar van Donkerwoud
3,5
Over een zoon die erachter komt dat zijn beschermde jeugd voorkomen heeft dat hij de duistere kanten van zijn ouders is gaan zien. Pas wanneer zijn moeder hem confronteert met een indringende monoloog, begint hij te beseffen dat het misschien niet allemaal zo rooskleurig was als in zijn onbetrouwbare herinneringen.Verwacht een tikkeltje Scandinavische zwaarmoedigheid met een plot dat als vanouds vol zit met onverwachte wendingen. Wat minder actie en suspense dan in zijn trilogie over Leo Demidov, want het thriller-aspect is duidelijk ondergeschikt aan de psychologische gelaagdheid. Toch voelt het werk ambitieuzer dan zijn vorige romans in een verfijnd spel met onbetrouwbare vertellers die belangrijke gebeurtenissen subjectief inkleuren.

avatar van the Cheshire cat
Child 44 vond ik erg goed. Ik ga dit zeker lezen.

avatar van Donkerwoud
3,5
Waarschuwing vooraf: dit is wel echt een heel ander soort boek.


avatar van Abubakari
3,5
Een boek wat vooral bestaat uit een lange monoloog van moeder die haar verhaal doet over wat er gebeurd is sinds zij en haar man naar Zweden emigreerden. Je vraagt je lang af of ze gek is of niet. De apotheose viel mij wat tegen. Desondanks wel een aardig boek waarin een ander soort spanning hangt dan in de meeste thrillers. Al schaar ik TR Smith ook niet onder de gemiddelde thriller schrijvers, daarvoor was zijn Demidov trilogie veel te origineel qua setting. Dit boek is compleet anders (dat wist ik) en beviel me toch minder dan zijn vorige 3 boeken.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:18 uur

geplaatst: vandaag om 10:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.