menu

When Fraser Met Billy - Louise Booth (2014)

Alternatieve titel: Billy de Kat: Redder in Nood

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Engels
Biografie / Dieren

320 pagina's
Eerste druk: Hodder & Stoughton, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Billy de kat werd gered uit een verlaten huis. Fraser was een tweejarig autistisch kind met een veelheid aan problemen toen hij Billy voor het eerst ontmoette in de kattenopvang. Billy spon, legde zijn poten over Fraser en zij zijn sindsdien onlosmakelijk met elkaar verbonden. Langzaam maar zeker heeft Billy het leven van Fraser veranderd. Louise, de moeder van Fraser, heeft toegekeken hoe haar zoon van een kind dat vatbaar was voor angst, driftbuien en plotselinge emotionele instortingen groeide tot een nu veel rustiger, minder humeurige vierjarige jongen wiens toekomst veel beter eruit ziet. In hun thuis op het Balmoral landgoed fungeert Billy als de bewaker van Fraser – verlaat nooit zijn zijde bij etens- en bedtijden of wanneer hij zich minder prettig voelt. Hun diepgaande band heeft het leven van hen en alle andere gezinsleden enorm verbeterd. En bracht hen bovendien onderwijl veel hilarische en ontroerende momenten.

zoeken in:
ags50
Een titel die qua verhaallijn vergelijkbaar zal zijn met “A Friend Like Ben” (kat en autistische jongen) en met “A Friend Like Henry” (hond en autistische jongen).
Het boek kwam bij Amazon.co.uk voor mij “naar voren” en staat aldaar nu op mijn lijst van nog te bestellen artikelen, zodra de paperback-editie is verschenen.

ags50
... en vandaag als paperback ontvangen (zie ook: http://www.boekmeter.nl/forum/2/9/3270#127430)

ags50
"Toby was literally part of the furniture. He lay around the house, inanimate for most of the day, focused on the two main interests in his life: eating and sleeping."
In een notendop het kattenleven ten voeten (pootjes) uit, volgens mij.
En voordat de opmerking komt: "Toby? Who the bloody hell is Toby?". Dat is de oudere kat van het gezin, al jaren bij hen voordat Billy ten tonele verscheen.

avatar van Sharon
4,0
De vriendschap van een autistisch jongetje en een kat, mooi om te lezen. Fraser komt dankzij zijn kat Billy steeds meer uit zijn isolement en weet door de steun van Billy moeilijke momenten aan te gaan. Ook praat hij vaak van zich af tegen Billy. Billy voelt feilloos aan wanneer hij nodig is en is er dan ook. Fraser leidt hierdoor uiteindelijk een redelijk normaal leven.

Zelf heb ik twee keer zo’n fantastische kat in mij leven mogen hebben. De eerste keer toen ik jong was. Janneke wist precies wanneer we uit school kwamen en stond ons vaak op te wachten. Als kind schaamde wij ons weleens voor haar, omdat we de hele weg naar huis een pratende kat achter ons aan hadden. We probeerde haar stiekem ook wel eens te lozen, maar nu jaren later weet ik hoe bijzonder het was. De tweede keer was het Quinty. Toen ik gevallen was in de badkamer bleef ze bij me zitten, ze heeft me al die tijd gesteund, maar toen zij ziek werd eiste ze dat andersom ook. helaas is ze op tweejarige leeftijd aangereden en heb ik niet lang van haar kunnen genieten. Kortom het leven tussen mens en een dier kan bijzondere waardevolle vormen aannemen

Gast
geplaatst: vandaag om 04:36 uur

geplaatst: vandaag om 04:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.