menu

Bloemkool uit Tsjernobyl: Een Vadergeschiedenis - Roman Helinski (2014)

mijn stem
4,10 (5)
5 stemmen

Nederlands
Autobiografische Roman

240 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

Als Victor terugdenkt aan zijn jeugd, komen er herinneringen boven aan een vrolijke, energieke vader, het gezicht van het dorp. Vreemde buien heeft hij, maar hij doet zijn best er voor Victor te zijn. Toch kan hij zijn blik niet afwenden van de horizon. Steeds vaker en telkens langer verdwijnt zijn vader uit Victors leven, tot hij niet anders kan dan toegeven aan zijn kosmopolitische roeping en van het ene op het andere moment naar Oost-Afrika vertrekt. Wanneer Victor hem daar opzoekt, blijken zijn vaders avonturen groots, vaak te mooi om waar te zijn. Victor merkt dat het imperium van gedachten, verhalen en beelden dat zijn vader met zo veel zorg heeft opgebouwd langzaam afbrokkelt.

zoeken in:

avatar van Abubakari
3,5
Bloemkool uit Tsjernobyl is een boek wat vlot wegleest. Korte hoofdstukken, veel in anekdotische vorm gegoten, over een wonderlijke vrijbuiter. Geen meesterwerk, zoals Schadevolle Jaren van Richard Russo, wat een vergelijkbaar thema heeft, maar wel een onderhoudend en leuk boekje. Bovendien uit in twee nachtelijke sessies waarmee het ook mooi precies dik genoeg is.

Abubakari Leest… Bloemkool uit Tsjernobyl-Roman Helinski | Abubakari de Vries' Blog - abubakaridevries.wordpress.com


Gast
geplaatst: vandaag om 09:54 uur

geplaatst: vandaag om 09:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.