menu

Angel of Death: Killer Nurse Beverly Allitt - John Askill en Martyn Sharpe (1993)

Alternatieve titel: Engel des Doods

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Waargebeurd

256 pagina's
Eerste druk: Michael O'Mara, Londen (Verenigd Koninkrijk)

'Engel des Doods' is het waargebeurde verhaal over de onvoorstelbare gruweldaden van 'killernurse' Beverly Allitt, de altijd zo zorgzame verpleegster die door ouders en artsen volledig wordt vertrouwd. Tot de zaak diepgaand onderzocht wordt en Beverly's afschuwelijke misdaden aan het licht komen. De feiten die ontdekt worden, vormen het begin van een rechtszaak die heel Engeland op zijn grondvesten doet schudden.

zoeken in:
avatar van the Cheshire cat
4,0
Dit soort boeken las ik vroeger veel maar tegenwoordig nauwelijks meer. Echt diepgaand wordt het nooit en over de kindertijd van de moordenaar krijg je ook maar weinig te weten, iets waar ik altijd wel nieuwsgierig naar ben.
Wat kunnen mensen trouwens ongelofelijk naïef zijn; het hele ziekenhuis in rep en roer, de recherche erbij en dan nog zo'n vrouw die al wordt verdacht en op de kinderafdeling werkt thuis op je baby laten passen.
Het valt me overigens ook op dat veel seriemoordenaars - eenmaal opgepakt - iets triomfantelijks over zich krijgen, zo'n onoverwinnelijke houding, zo van: ik sta boven de wet, jullie maken me niks. Een goed voorbeeld daarvan zijn de vrouwelijke handlangers van Charles Manson die samen hand in hand naar de rechtszaal liepen, lachend en zingend. En recent nog, Anders Breivik.
Dit boek bevat ook foto's van zowel slachtoffers als Beverly Allitt zelf, op een van die foto's zit ze in een politiewagen en heeft ze precies zo'n spottende lach.

Beverly Allitt zit nog heel lang vast en dat is maar goed ook.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:00 uur

geplaatst: vandaag om 19:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.