menu

Fout Goud - Roel Janssen (2014)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Thriller

336 pagina's
Eerste druk: Cargo, Amsterdam (Nederland)

Vijftien gouden munten uit de erfenis van zijn grootmoeder zetten Elmer van der Breggen op het spoor van het goud dat de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog uit Nederland hebben afgevoerd. Met de hulp van een excentrieke financiële adviseur en een charmante Duitse professor ontdekt Elmer hoe het goud uit Nederland naar Duitsland verdween en vandaar naar Zwitserland. Zijn speurtocht brengt hem in bunkers van Berlijn en in de zoutmijn waar de Amerikanen in de laatste weken van de oorlog het verborgen nazigoud ontdekten. In Nederland stuit hij op aanhangers van Florrie Rost van Tonningen, de weduwe van de NSB-president van De Nederlandsche Bank in de oorlog, en op de verborgen geschiedenis van zijn familie.

zoeken in:
avatar van liv2
kamervragen naar aanleiding van fout goud


2,5
Leuk concept, maar uiteindelijk had het verhaal ook prima in een novelle van pakweg 150 pagina's vertelt kunnen worden. Jammer.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:36 uur

geplaatst: vandaag om 12:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.