menu

Beautiful Ruins - Jess Walter (2012)

Alternatieve titel: Schitterende Ruïnes

mijn stem
3,76 (21)
21 stemmen

Engels
Psychologisch

337 pagina's
Eerste druk: HarperCollins, New York (Verenigde Staten)

Het is 1962. Op de rotsen van het ingeslapen vissersplaatsje Porto Vergogna staat Pasquale, een jonge Italiaan en eigenaar van het enige hotel. In dagdromen verzonken kijkt hij uit over het glinsterende water. Aan de horizon verschijnt een boot met op het dek een prachtige, in wit geklede dame. Ze is een Amerikaanse actrice en doodziek, zo ontdekt hij als ze haar intrek neemt in zijn hotel. Hollywood, vijftig jaar later. Een oudere, Italiaanse heer betreedt het kantoor van filmproducent Michael Deane op zoek naar de vrouw die hij nooit heeft kunnen vergeten. "Schitterende ruïnes" handelt over tijd, over het moment dat voorbijgaat zonder dat we er erg in hebben en over het verleden dat we soms als een ruïne achterlaten.

zoeken in:
avatar van Bassievrucht
4,0
IJzersterke roman

Zeer goed en beeldend geschreven. De personages zijn boeiend en sommige scenes wervelend. Zoals het oorlogsverhaal van Alvis Bender. Maar wat vooral opvalt is de knappe structuur van het boek. Naast een hoofdverhaal zijn er talloze zijpaden die functioneel worden ingezet: ze dienen het grotere verhaal. Er komen vijf of zes tijdperiodes voorbij waarin de gebeurtenissen knap met elkaar in verbinding staan.

Deze auteur, Jess Walter, die ik niet kende, heeft mijn laatste boek van 2014 en eerste van 2015 geslaagd gemaakt, en is er een onthouden.

4,5
Bassievrucht schreef:

IJzersterke roman. Zeer goed en beeldend geschreven. De personages zijn boeiend en sommige scenes wervelend. Zoals het oorlogsverhaal van Alvis Bender. Maar wat vooral opvalt is de knappe structuur van het boek. Naast een hoofdverhaal zijn er talloze zijpaden die functioneel worden ingezet: ze dienen het grotere verhaal. Er komen vijf of zes tijdperiodes voorbij waarin de gebeurtenissen knap met elkaar in verbinding staan.


Ik kan het alleen maar helemaal met de vorige beoordelaar eens zijn. Dit is een uitermate boeiend boek waarin zoveel gebeurt. De verschillende stijlen van gedeelten doen geen afbreuk aan het verhaal, integendeel. En personages blijven je bij, ook enige tijd nadat je het boek gelezen hebt, en dat gebeurt (me) niet zo vaak. Ik scoor een 4,5 omdat ik alleen het afrondende slot wat minder vond. Maar, zeer lezenswaardig!!!

Gast
geplaatst: vandaag om 10:33 uur

geplaatst: vandaag om 10:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.