menu

Evening Class - Maeve Binchy (1996)

Alternatieve titel: De Avondschool

mijn stem
3,62 (8)
8 stemmen

Engels
Sociaal

446 pagina's
Eerste druk: Orion, Londen (Verenigd Koninkrijk)

De cursus Italiaans op deze avondschool in Dublin lijkt in niets te verschillen van al die andere cursussen – behalve de verwachting en de dromen van de mensen in de wekelijkse bijeenkomsten. Aidan Dunne heeft zijn hele leven gewacht op zijn promotie tot schoolhoofd, die er niet kwam; nu probeert hij zijn zelfrespekt te herwinnen. Signora, die drieëntwintig jaar geleden de man van haar dromen achterna ging, is nu teruggekomen naar haar geboortestad. Samen nemen zij het initiatief tot een avondcursus die mensen met een zeer verschillende achtergrond aantrekt. Zij komen allemaal naar de avondschool, maar zij leren veel meer dan waarvoor zij gekomen zijn. Tegen de tijd dat de leerlingen op reis gaan naar Rome, is ieders leven dramatisch veranderd.

zoeken in:
avatar van Boenga
5,0
Leuek, warme, aangename verhalen over verschillende mensen die de avondschool als gemene deler hebben.
Uitstekend boek; alleen het einde had misschien iets... origineler, verrassender mogen zijn (vandaar dat halve puntje minder). Maar desalniettemin: zeker aanbevolen lectuur!

avatar van Boenga
5,0
...en: voor wie van dit soort feelgood-verhaal kan genieten is er de de Deense film "Italiensk for Begyndere" (2000) (Italian for Beginners) die (verdacht) veel gelijkenissen heeft met het boek van Binchy...

avatar van Grovonion2
...of een boek van Sharon Owens, die evenzeer hartverwarmende verhalen schrijft die zich in Ierland afspelen. Bv. Teahouse on Mulberry street

avatar van Boenga
5,0
Bedankt voor de tip, Grovonion.
Sta me toe daar dan nog Cathy Kelly aan toe te voegen: ook Iers, en diezelfde hartverwarmende stijl.

3,5
Het zijn (weer) verhalen die aan elkaar geknoopt worden en waarbij het einde deze keer minder uitvoerig wordt beschreven dan de aparte verhalen. Prettig om te lezen, maar minder dan andere boeken van deze schrijfster.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:01 uur

geplaatst: vandaag om 13:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.