menu

Killing Floor - Lee Child (1997)

Alternatieve titels: Jachtveld | Jack Reacher #1

mijn stem
3,51 (52)
52 stemmen

Engels
Thriller

397 pagina's
Eerste druk: Bantam Books, New York (Verenigde Staten)

Jack Reacher: een loner, getraind om snel te denken en nog sneller te handelen. Hij heeft geleefd met en gejaagd op het ergste uitschot dat er bestaat: harde jongens uit het leger die het verkeerde pad op zijn gegaan. Margrave, Georgia: op een eenzame landweg wordt een man doodgeschoten. Op een zondagochtend worden de commissaris en zijn vrouw afgeslacht. Vlak daarna verdwijnt de bankmanager spoorloos. Nu wordt er op een verdachte gejaagd. Niet alleen door de politie, maar ook door een groep onzichtbare, uiterst efficiënte moordenaars. De naam van de verdachte... Jack Reacher.

zoeken in:
4,0
Het eerste boek in de Reacher-serie. Prachtig, al merk je wel, als je wat meer van hem hebt gelezen, dat Child nog een beetje zoekende is. Naarmate de serie vordert lijken de boeken wat puntiger, evenwichtiger te worden. Niettemin al zeer de moeite waard.

avatar van Rius
2,5
Een van de mindere uit de Reacher-serie. Iets teveel toeval naar mijn smaak.

avatar van DvonGeem
3,0
Net gelezen. Het is niet mijn genre maar het was wel vermakelijk.

avatar van B. Ruth
4,0
Ik ben niet zo'n liefhebber van die James Bond achtige helden.
Om die reden nooit een boek gelezen van super held Jack Reacher.
Door de uitvinding van de e-reader .............. is het gemakkelijker om eens iets te proberen.
Wat een meevaller.
Zit één grote toevalligheid in.
Namelijk: dat hij toevallig op de juiste plaats, op het juiste moment is dat zijn broer, die hij al 7 jaar niet gesproken heeft, zojuist vermoord is en ook nog beschuldigd wordt zonder dat hij weet dat het zijn broer is.
Verder zijn al zijn acties geloofwaardig opgeschreven.
Een goed verhaal.
Na enig research blijkt zelfs de lijn Blind Blake geloofwaardig te zijn.

3,5
Mooi begin. Smaakt naar meer. Naast bovenstaande toevalligheid vond ik ook de plottwist dat de FBI agent in het complot zat een brug te ver.
Neemt niet weg dat deze eerste Reacher erg prettig leest.
Langzaam, gedoseerd ontvang je als lezer steeds meer informatie, waardoor je echt het verhaal wordt ingezogen en de spanning steeds verder wordt opgevoerd. Op naar de volgende.

avatar van AmazingPP
4,0
Dit was de eerste thriller van Lee Child die ik las. Dus ook de eerste Jack Reacher. Eigenlijk komt dat door Hollywood, want als ze er een film van maken zal het wel iets zijn, is mijn mening. Ben beginnen te lezen en in een dag of vijf had ik het boek uit. Ik vond het een goed boek. Er zit lekker vaart in, niet teveel personages, aardig wat actie, niks mis mee. Ik ga zeker nog een Child / Reacher lezen. Of ik de film met Cruise ga kijken.... Ik heb Reacher zo anders in mijn hoofd zitten dat ik dat niet aan mezelf beloof. Dit boek: 4 *

Dit moet nogal een hype zijn op boekgebied en dus ben ik maar eens in het eerste deel begonnen. Twee dingen die me tot nu toe nogal storen: het gebruik van Child om continue enorm korte zinnetjes te gebruiken en het is allemaal eerlijk gezegd nogal SAAI. Wat de korte zinnen betreft, een komma staat er slechts heel sporadisch, en meestal alleen als het om een opsomming gaat. Zijn schrijfstijl is dus niet direct mijn favoriete. Daarnaast ben ik nu iets over de helft en vind ik het dus behoorlijk langdradig. Het is mijns inziens gewoon niet zo best geschreven. Ik zal het proberen uit te lezen en dan een cijfer geven, maar op dit moment valt het me allemaal nogal tegen.

4,0
Twee boeken uit de Jack Reacher-serie boeken zijn inmiddels verfilmd met Tom Cruise in de hoofdtrol.

avatar van james_cameron
4,0
Oktober 2020 verschijnt het 25e Jack Reacher-boek. Daar is niet tegenop te lezen, maar goed, dan toch maar de eerste gelezen, al is het alleen maar om te zien what the fuss is all about. Het is me goed bevallen in ieder geval. De plot is meeslepend en spannend, met de nodige bochten en verrassingen, en het Reacher-personage is boeiend, grappig en stoer. Het smaakt in ieder geval naar meer. Nog 24 te gaan! Tot nu toe dan...

Na de 2 films met Tom Cruise, is ook dit boek verfilmd.
Een 8-delige serie met Alan Ritchson als Reacher. Een acteur die veel geschikter is voor het personage van Reacher dan Cruise.

avatar van Insignificance
3,5
Jack Reacher. Die had ik nog niet ontmoet. Wat als eerste opvalt, is Childs staccato schrijfstijl. Korte zinnen, vaak in een soort spreek- of denktaal. Mij beviel het wel. Het past ook wel bij die grote ex-militair. Een no-nonsense figuur waar geen poespas aan te pas komt, zo scherp als een stiletto en niet bang om vijanden te maken. Leuke vent. Het verhaal neemt nogal wat hooi op de vork, maar het sfeertje van zo'n typisch ietwat onbehouwen tachtiger jaren actiefilm neemt al dat soort bezwaren met speels gemak weg. Op sommige bladzijden kon ik bij wijze van spreken de steeldrums van James Horner horen. Enfin, groots en meeslepend wordt het allemaal niet (echt), daarvoor is het allemaal wat te licht(zinnig), maar vermakelijk, ja hoor, zeker wel. Tot de volgende, Jack!

Gast
geplaatst: vandaag om 10:54 uur

geplaatst: vandaag om 10:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.