menu

Hollow City - Ransom Riggs (2014)

Alternatieve titels: Omhulde Stad | Miss Peregrine's Peculiar Children #2

mijn stem
3,94 (9)
9 stemmen

Engels
Jeugdboek
Fantasy

400 pagina's
Eerste druk: Quirk, New York (Verenigde Staten)

1940. Nadat Jacob en zijn nieuwe vrienden ter nauwernood van Miss Peregrine's eiland ontsnapt zijn moeten ze Londen, de eigenaardige hoofdstad van de wereld, zien te bereiken. Onderweg ontmoeten ze nieuwe bondgenoten, een hele menagerie van eigenaardige dieren en staan hen onverwachte verrassingen te wachten.

zoeken in:

avatar van Abubakari
4,0
Vorige week deel 1 gelezen, gelijk deel twee er maar achteraan gedaan en vorige nacht de laatste bijna 300 paginas in één ruk uitgelezen.

ik vond deel 1 beter, maar dat is omdat ik de opbouw in dat boek erg goed vond. Dit boek is eigenlijk 430 paginas lang hey ho let's go tempo. Met de vijand op hun hielen door een tijd waarin de Tweede WO plaats vindt door een wonderlijk universum reizend met het gevaar altijd op de loer en enkele Kuifje achtige ontsnappingen. Mooi avontuur in een bijzonder universum met bijzondere kinderen.

avatar van Lalage
4,0
Ransom Riggs is een rasverteller. Hij weet alle personages erg beeldend te beschrijven en hij heeft zo’n heerlijke fantasie. De spanning zakt nergens in. De oude foto’s passen perfect bij het verhaal en vormen een originele toevoeging.

Hollow City – Ransom Riggs | Lalagè leest - lalageleest.wordpress.com

avatar van Maikel
3,0
Had het eerste boek in het Engels gelezen, maar die Nederlandstalige hardcovers van deze serie zien er zo smakelijk uit dat ik de rest in de vertaalde edities ga lezen.

En of het nu ligt aan het feit dat ik de vertaling las of niet, het viel me bij Omhulde Stad op dat Riggs vaak onnodig lange zinnen gebruikt. Dat hij een komma plaatst terwijl de zin zoveel beter is als je ‘m splitst. Dat viel me bij het eerste boek niet op.

Niettemin leest dit vlot weg. Qua humor ligt het wat achter (al vond ik de kippen erg geestig - dat soort humor mocht er wat mij betreft wel meer in), maar dit is wel echt een prettig avonturenboek waarin Jakob en z’n vrienden in rap tempo van de ene situatie in de andere belanden.

Benieuwd naar de volgende.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:58 uur

geplaatst: vandaag om 08:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.