menu

Vier von der Infanterie. Ihre Letzen Tage an der Westfront 1918 - Ernst Johannsen (1929)

Alternatieve titel: Vier van de Infanterie

mijn stem
4,50 (1)
1 stem

Duits
Oorlog

108 pagina's
Eerste druk: Fackelreiter, Hamburg (Duitsland)

Het verhaal volgt vier Duitse infanteriesoldaten in de laatste dagen van de Eerste Wereldoorlog: Job, Lornsen, Müller en de student. Ze zijn door de wol geverfd en discussiëren tussen de slachtpartijen door over de onzin van deze oorlog. De waanzin wordt bij elke beschieting meer tastbaar en de gruwelijkheden stapelen zich op. Overleven wordt stilaan moeilijker zonder je menselijkheid en je verstand te verliezen.

zoeken in:
4,5
Zwaarmoedig maar erg confronterend anti-oorlog novelle. Gelezen kort na Im Westen nichts neues van Remarque, maar vond het vanwege zijn gebaldheid, drogere stijl en krachtige (zelfs harde) beelden misschien nog net iets beter en effectiever.
De film Westfront 1918 is hierop gebaseerd en die film vind ik alleszins beter dan de All quiet on the western front van Milestone.
Wel nog heel moeilijk te vinden in het Nederlands. Heb eentje uit de bib van Mechelen laten overbrengen. Een uitgave uit 1929 nog !!!

Gast
geplaatst: vandaag om 20:03 uur

geplaatst: vandaag om 20:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.