menu

Sven - Johan Boef (2014)

mijn stem
1,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Biografie / Sport

288 pagina's
Eerste druk: Thomas Rap, Amsterdam (Nederland)

Sinds zijn entree op het hoogste niveau in 2005 domineert Sven Kramer de internationale schaatswereld. Hij is een gedreven professional die er keer op keer in slaagt zijn tegenstanders het achterste van zijn ijzers te laten zien. Verliezen is geen optie – Kramer verzamelt schijnbaar achteloos Europees, mondiaal en Olympisch eremetaal. Dat Kramer toch een mens is en geen machine, kan worden afgemeten aan de mindere momenten in zijn loopbaan: merkwaardige blessures door een val van een schommel of trap, en de foute wissel op de tien kilometer tijdens de Spelen van 2010. Maar zoals altijd: Kramer herpakt zich, krabbelt weer op en komt nog sterker terug. Johan Boef verdiept zich in het sportieve mysterie van Sven Kramer. Aan de hand van gesprekken met zijn leraren, coaches, vrienden en concurrenten gaat hij op zoek naar het geheim van Kramers onoverwinnelijkheid, en toont daarbij ook de keerzijde van het leven als ‘Sven the Man’

zoeken in:
avatar van Koios
0,5
Zwak geschreven "biografie" zonder medewerking van Kramer zelf. Eindeloze herhaling van feitjes en sportieve prestaties en een lange rij van personen die Sven beschrijven...u en ik weten al wat zij allemaal zeggen. Ik heb zeer veel respect voor Sven Kramer, de wijze waarop hij bij zichzelf blijft en zijn koers uitstippelt, zijn uiterst sportieve optreden, maar dit boek is hem onwaardig. Rommelig en het lijkt wel als haast met uitgeven (Sotsji), belangrijker was dan kwaliteit.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:31 uur

geplaatst: vandaag om 11:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.