menu

The Silkworm - Robert Galbraith (2014)

Alternatieve titels: Zijderups | Cormoran Strike #2

mijn stem
3,78 (27)
27 stemmen

Engels
Detective

464 pagina's
Eerste druk: Sphere, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Wanneer schrijver Owen Quine vermist wordt, roept zijn vrouw de hulp in van privédetective Cormoran Strike. In het begin denkt ze gewoon dat hij een paar dagen voor zichzelf er tussenuit is gegaan – zoals hij eerder heeft gedaan – en ze wil dat Strike hem terugvindt en naar huis brengt. Maar tijdens het onderzoek van Strike wordt het duidelijk dat er meer steekt achter de verdwijning van Quine dan zijn vrouw beseft. De schrijver heeft juist een manuscript beëindigd met portretten in giftige pennenstreken van bijna iedereen die hij kent. Als de roman gepubliceerd zou worden zou het levens ruïneren – dus zijn er een heleboel mensen die hem het zwijgen zouden willen opleggen. En wanneer Quine wordt gevonden, op brute wijze vermoord in bizarre omstandigheden, wordt het een race tegen de klok om de motivatie te begrijpen van een meedogenloze moordenaar, een moordenaar zoals hij die nog nooit tevoren is tegengekomen ...

zoeken in:


avatar van AmazingPP
4,5
Heerlijk boek. Ik heb het verslonden! Ietwat langdradig naar het einde toe, maar dat mocht de pret niet drukken! 4,5*

Sharon
Zijderups is het tweede boek uit de Cormoran Strike reeks en net als deel 1 is ook dit boek van het begin tot het eind spannend. Je wilt gewoon weten wie welke rol speelt in het uitgeverswereldje. De hoofdpersonage Strike en Robin zijn in dit boek verder uitgediept wat het lezen alleen maar ten goede komt. Wel ben ik het met AmazingPP eens dat het einde wat langdradig was, maar het plot maakte het voor mij weer helemaal goed. Dit had ik zeker niet zien aankomen. Ik ben super benieuwd naar deel 3.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:53 uur

geplaatst: vandaag om 09:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.