menu

Thuis in de Tijd - Thierry Baudet en Geert Mak (2014)

mijn stem
2,83 (3)
3 stemmen

Nederlands
Ideeƫnliteratuur

87 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

In 'Thuis in de Tijd' klauteren Thierry Baudet en Geert Mak uit de loopgraven. Ze brengen een aantal botsende, overlappende en contrasterende visies bijeen op een van de belangrijkste thema’s van deze tijd: ons thuis, onze identiteit. De politieke discussie in veel West-Europese landen wordt op dit moment grofweg beheerst door, aan de ene kant, de liberalen en sociaaldemocraten, en aan de andere kant de populisten. Beide kanten van het spectrum hebben zich ingegraven en kunnen elkaar niet meer bereiken. Dat geldt ook voor Nederland, in onze eindeloze Hoekse en Kabeljauwse twisten tussen ‘nationalisten’ enerzijds, en ‘multiculturalisten’ en ‘eurofielen’ anderzijds.

zoeken in:
avatar van mjk87
1,5
Ik kan het concept wel waarderen. Een aantal tegenpolen geeft hun eigen visie op de EU en de plek van Nederland daarin. Baudet en Mak natuurlijk, maar ook enkele gastschrijvers. Maar de inhoud vind ik dan weer tegenvallen. Mak en Baudet geven hun mening zonder een echt goede analyse van de problemen (volgens hen) en waarom hun oplossingen dan daarvoor de juiste zijn. Zo zijn hun stukjes eigenlijk volstrekt overbodig want ze zeggen niets nieuws of iets dat maar triggert. De overige auteurs gaan meer op een abstract niveau in op begrippen als 'thuis' maar dat vind ik dan weer minder interessant. Iets te veel filosofie dat blijft hangen in geneuzel. 1,5*.

avatar van thomzi50
Interessant, mjk87, je recente stukjes bij boeken van of rondom Nederlands politici (als was Baudet nog geen politicus toen hij dit schreef). Lees je die nu allemaal puur uit persoonlijke interesse, of ook nog met een (lees)project in gedachten?

avatar van mjk87
1,5
Deels vanwege de verkiezingen. Maar ook soms om veel banalere redenen. In de bieb zocht ik Klavers boek en het meest recente boek van Pechtold, maar sommige mensen kunnen geen boeken op de juiste plek terugzetten dus die laatste was onvindbaar. Wel zag ik wat andere werkjes dus maar allemaal meegenomen. Buiten dat vond ik het ook niet verkeerd een en ander te lezen hoe politici nu denken. Binnenkort nog maar wat meer, want van degene op wie ik uiteindelijk gestemd heb, heb ik nog niets gelezen.

avatar van thomzi50
Ik zal het in de gaten houden. Overigens heeft de politicus van dit 'Thuis in de tijd' ook genoeg (wonderlijke) titels op zijn naam staan om je verder in te verdiepen, zoals je vermoedelijk weet. (Zie: Thierry Baudet.)

Gast
geplaatst: vandaag om 09:34 uur

geplaatst: vandaag om 09:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.