menu

Kobra - Deon Meyer (2013)

Alternatieve titels: Cobra | Bennie Griessel #4

mijn stem
3,38 (4)
4 stemmen

Afrikaans
Thriller

384 pagina's
Eerste druk: Human & Rousseau, Kaapstad (Zuid-Afrika)

In een luxe gastenverblijf op een wijndomein in Fransschoek is een bloedbad aangericht. Bennie Griessel is een van de eerste aanwezigen op de plaats delict, waar hij de lichamen aantreft van een van de werknemers van het domein plus twee types die eruitzien als militairen. Alle drie de mannen zijn gedood met een enkel schot in het hoofd duidelijk het werk van een professional. In de slaapkamer van het verblijf zien Griessel en zijn team sporen van een worsteling. Het lichaam van een mogelijk vierde slachtoffer wordt echter niet gevonden. Griessel ontdekt dat de militairen professionele lijfwachten waren en nader onderzoek wijst uit dat de naam van de vermiste man Paul Anthony Morris is, een Brits staatsburger met een gloednieuw paspoort, een nieuwe koffer, nieuwe kleren en een volledig blanco levensverhaal. De enige aanwijzing is te vinden op de gevonden kogelhulzen: de gegraveerde afbeelding van de kop van een spugende cobra.

zoeken in:
3,5
Een goede, degelijke thriller uit Zuid-Afrika die en passant ook enige maatschappij kritiek te berde brengt. Alleen het laatste gedeelte afronden ..., met op twee fronten een ongeloofwaardige afloop, ging de auteur deze keer minder goed af. Maar goed spanning genoeg. En ondanks alles wat er gebeurd is kan Bennie Griessel beginnen aan zijn volgende opdracht.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:28 uur

geplaatst: vandaag om 21:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.