menu

Thursday's Children - Nicci Gerrard en Sean French (2014)

Alternatieve titels: Donderdagskinderen | Frieda Klein #4

mijn stem
3,61 (23)
23 stemmen

Engels
Thriller

320 pagina's
Eerste druk: Penguin, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Wanneer een oude schoolvriendin bij Frieda aanklopt omdat de problemen met haar onhandelbare dochter haar boven het hoofd groeien, besluit Frieda haar te helpen. De gesprekken die Frieda met Becky heeft, roepen herinneringen bij haar op. Ze raakt er langzamerhand van overtuigd dat hun hetzelfde is overkomen; sterker nog, dat zij beiden slachtoffer zijn van dezelfde dader.

zoeken in:

avatar van Fathead
4,0
Ach ja, de nieuwste Nicci French. Het vierde deel in de serie over Frieda Klein. Dit maal begeeft onze neurotische heldin zich op weg naar haar geboortestreek. De gebruikelijke ingrediënten van een Nicci French zitten er weer in. Onbegrip bij de instanties, vrouwelijke hoofdpersoon, toevalligheden die later geen toevalligheden blijken - een beproefd recept.

Toch, Nicci French schrijft (en leest dus) altijd lekker weg. En dat is niet iedere thrillerschrijver gegeven. Het is wat mij betreft één van hun betere boeken. Frieda Klein is een boeiend persoon, het verhaal was meeslepend en de setting buiten Londen lijkt me een slimme zet.

Sowieso de beste 'Frieda Klein'.

avatar van psyche
4,0
psyche (crew)
Fathead schreef:

Sowieso de beste 'Frieda Klein'.

Tweede boek uit deze serie die ik las. Ik ben in een vakantie toevallig begonnen met deel zes en weer thuis vond ik alleen dit deel vier in de bibliotheek en deel vijf.
Beter geschreven. Wel doet het hoofdpersonage tamelijk irritante dingen. Voor iemand die in het dagelijks leven als psychotherapeute werkt gaat ze tenenkrommend en grensoverschrijdend te werk.
Maar ja, ik wil óók weten hoe het zit ...

3,5
[quote]psyche schreef:
(quote)


Gedeeltelijk eens met psyche. Het verhaal leest lekker weg. Maar het is wel een onwaarschijnlijk verhaal geworden. En dat onwaarschijnlijke hoort bij dat gedrag van de hoofdpersoon en bij dat van de de zaak behandelende politieambtenaren ter plekke. En dan wordt er een link gelegd met het verleden, waarbij zich voor mij wreekt dat dit het eerste deel van deze serie is dat ik lees. Ik heb betere boeken van deze schrijvers gelezen. Toch nog 3,5 * omdat er wel spanning in het geheel wordt opgebouwd.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:07 uur

geplaatst: vandaag om 14:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.