menu

Waarom Schrijven? - Willem Frederik Hermans (1984)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Nederlands
Autobiografische Roman / Ideeƫnliteratuur

30 pagina's
Eerste druk: De Harmonie, Amsterdam (Nederland)

In 10 ultrakorte hoofdstukjes stelt Hermans onder andere vast dat het publiek alleen van schrijvers wil weten waarom ze doen wat ze doen. Aan pianisten, voetballers of wielrenners wordt dit nooit gevraagd. Hij denkt dat het ten dele ook wel de schuld is van de schrijvers die niemand lezen wil. Die zijn zelf natuurlijk ook nieuwsgierig naar het antwoord … Daaruit volgt eigenlijk al dat Hermans zelf niet is geïnteresseerd in de vraag waarom een ander schrijft of waarom hij dat zelf doet; schrijven en boeken zijn voor hem vanzelfsprekend sinds hij als vierjarige op een regenachtige zondagmiddag besloot een boek te maken …

zoeken in:
avatar van gert_r
4,0
Op 1 augustus 1983 hield Hermans een lezing op Nijenrode, alwaar hij de tekst die later in dit boekje verscheen uit de losse pols voorlas.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:18 uur

geplaatst: vandaag om 10:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.