menu

All the Birds, Singing - Evie Wyld (2013)

Alternatieve titel: Overal Vogelzang

mijn stem
4,00 (3)
3 stemmen

Engels
Psychologisch

229 pagina's
Eerste druk: Jonathan Cape, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Jake is de nieuwe, jonge bewoonster van een oude boerderij op een desolaat Brits eiland waar de wind altijd waait. Ze heeft alleen haar hond en een kudde schapen als gezelschap, en zo ziet ze het graag. Maar nu wordt haar bestaan in afzondering bedreigd. Iets of iemand heeft het op haar schapen gemunt. Elke paar nachten wordt er een dier aan stukken gereten. Wat zit hierachter? Zijn het vossen, zijn het mensen, of is het soms dat mysterieuze beest waar op het eiland de wildste geruchten de ronde over doen? Uit alle macht probeert Jake zich te weren tegen deze anonieme vijand. En dan is er nog haar verleden, dat ze mijlenver achter zich heeft gelaten, maar waarvan ze de littekens nog steeds draagt.

zoeken in:

avatar van liv2
4,5
Heel erg goed boek!

Met een fantastische benadering.

Je komt als lezer op blz 1 in een leven terecht. Een jonge vrouw die op een Brits eiland een boerderij met schapen runt. Van daaruit vertrekken 2 verhaallijnen. De eerste vooruit (verteld in de verleden tijd). De tweede achteruit (verteld in de tegenwoordige tijd). Vanaf bladzijde 1 weet je dat ze op de vlucht is en dat haar rug vol staat met littekens. Wat is er gebeurd?

Haar levensloop wordt verteld in een zachte taal, de goorste details worden bekeken met een fluwelen sluier. Heel schokkend om te lezen omdat je als lezer niet weet waarom alles zo vergoelijkt wordt. En die reden, die je pas op het einde van het boek te weten komt, vond ik één van de sterkste gegevens die ik ooit las.

Spannend boek, beklijvend boek en waanzinnig goed geschreven.

Aanrader!!!!

avatar van Lalage
4,0
De beschreven details maken dat ik me heel goed kan inleven: ik voel de angst en de beklemmende sfeer. Jake is geen heel sympathieke hoofdpersoon, maar wel iemand waar ik nieuwsgierig naar ben.

Wie of wat de schapen vermoordt blijft een raadsel, maar het is in elk geval een symbool voor wat Jake al die tijd heeft achtervolgd.

All the birds, singing – Evie Wyld | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 11:39 uur

geplaatst: vandaag om 11:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.