menu

The Melancholy Death of Oyster Boy and Other Stories - Tim Burton (1997)

Alternatieve titel: De Zwartgallige Dood van Oesterjongen en Andere Verhalen

mijn stem
3,86 (11)
11 stemmen

Engels
Jeugdboek / Verhalenbundel
Griezel / Humoristisch

128 pagina's
Eerste druk: Harper Collins, New York (Verenigde Staten)

In 23 verhalen op rijm voert Tim Burton ons in dit boek mee naar een duistere wereld vol buitenstaanders: vreemd en griezelig, maar tegelijkertijd geestig en vertederend. In hun zoektocht naar liefde en warmte worden ze tegengewerkt door de wrede, koude buitenwereld. Zelfs van hun ouders krijgen ze niet de waardering waarnaar ze verlangen. Door de illustraties van Tim Burton ga je op een vreemde manier toch van deze zonderlingen houden. En hoewel je ze geluk gunt, is hun onvermijdelijke ongeluk toch nog grappig.

zoeken in:
avatar van Freud
3,5
Leuke tekeningen en mooie, weemoedige verhalen (niet echt griezelig, maar gewoon mooi en grappig, al die ellende). De poppetjes die van de figuren zijn gemaakt zijn ook onweerstaanbaar .

avatar van Cucuio
4,0
Mooi boekje van Burton, waarin dezelfde sfeer hangt als in de films, vooral The nightmare beforte christmas en The corpsbride. Eigenlijk voor kinderen maar eigenlijk net even te bizar. Grappige tekeningen en leuke rijmpjes. Deze laatstgenoemde komen in het Nederlands wel minder goed tot hun recht.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:16 uur

geplaatst: vandaag om 18:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.