menu

The Story of the Jews - Simon Schama (2013)

Alternatieve titels: Volume I: Finding the Words, 1000 BCE-1492 CE | De Geschiedenis van de Joden Deel 1: De Woorden Vinden 1000 v.C. - 1492

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Historisch

448 pagina's
Eerste druk: Bodley Head, Londen (Verenigd Koninkrijk)

De geschiedenis van het Joodse volk in de geschiedenis van de wereld. Van Mozes tot psycho­ analyse, van de Bijbel tot de Westelijke Jordaanoever, van de cultuur tot en met de wetenschap: op al deze terreinen zijn Joden van een beslissende invloed geweest op de ontwikkeling van de wereld. Een geschiedenis waarin schoonheid en gruwelen een even grote rol spelen. Dit verhaal beslaat duizenden jaren, en continenten: van India tot Andalusië, van de markt in Caïro tot de straten van Oxford. Van een Joods koninkrijk in de bergen van de zuidelijke Arabische wereld tot een Syrische synagoge.

zoeken in:
avatar van liv2
5 sterren in de volkskrant

avatar van apocrief
Als geheel doet het chaotisch aan. Ik kwam niet tot halverwege. Wel een boeiend onderwerp, maar niet op deze wijze gebracht. Helaas.

Simon gaat er vanuit dat de lezer van dit boek al goed op de hoogte is van de joodse geschiedenis!!
Jeruzalem ken je natuurlijke goed
Je weet vanzelfsprekend het verschil tussen de thora en de tenach en je weet ook iets van de inhoud. Niks van dit legt hij uit maar beschrijft wel de samenstelling van een onbekend gezin.
En dan te bedenken dat ik pas op blz. 69 ben.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:22 uur

geplaatst: vandaag om 10:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.