menu

Mizuumi - Banana Yoshimoto (2005)

Alternatieve titels: The Lake | みずうみ

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Japans
Psychologisch / Sociaal

188 pagina's
Eerste druk: FOIL, Tokio (Japan)

Na het overlijden van haar moeder vlucht een Japanse vrouw weg uit de kleine dorpsgemeenschap waar zij vandaan komt. Zij is nog niet in staat om met zichzelf en de gemengde gevoelens naar haar moeder om te gaan. Dan ziet zij in het appartement tegenover haar een jongeman terug kijken. Uiteindelijk leggen de twee contact met elkaar en beginnen iets wat op een liefdesrelatie lijkt. Om van elkaar te kunnen houden moeten ze eerst hun eigen traumatische verleden een plek geven. Een mysterieus huisje bij een idyllisch meertje is de plek waar zij de confrontatie met dat verleden aangaan.

zoeken in:
avatar van Donkerwoud
3,5
Gaat mijn eerste van Yoshimoto worden. Vind haar al leuk om die Banana in haar naam.

avatar van Donkerwoud
3,5
Gevoelig klein drama over twee jonge mensen die de ballast uit het verleden los moeten laten om samen aan een toekomst te werken. Verteld met magische elementen die verbazingwekkend goed ingebed zijn in de realistische toon van de roman. Uiteindelijk wordt het hele verhaal naar een hoger plan getild en blijkt dit intieme liefdesverhaal te verwijzen naar de gevolgschade van sektes als Aum Shinrikyo. Best knap hoe Banana zoiets persoonlijks weet te verbuigen naar een groot maatschappelijk issue.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:19 uur

geplaatst: vandaag om 11:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.