menu

Schop Me! - Cindy Hoetmer (2007)

mijn stem
3,75 (4)
4 stemmen

Nederlands
Sociaal

232 pagina's
Eerste druk: Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

Op Fee Smits zesentwintigste verjaardag staat Valerie, haar nicht uit Parijs, opeens voor de deur. Ze is van plan te blijven. Hoewel Fee vroeger gruwde van Valerie, laat ze zich uit sluimerend schuldgevoel door haar moeder overhalen het wicht op sleeptouw te nemen. Ze laat Valerie de stad zien en stelt haar aan alle belangrijke mensen voor. Fee geniet namelijk aanzien in het hoofdstedelijke nachtleven; ze komt al jaren in de coolste uitgaansgelegenheid, De Club, waar ze iedereen kent. Valerie is veranderd. Uit de zielige, magere sprinkhaan die ze als kind was, is een verbazingwekkend lekker wijf gegroeid. Een vrouw achter wie mannen kwijlend aan lopen. Fee, die haar populariteit ziet afbrokkelen, heeft moeite dit te verwerken. Vooral als ze haar beste vriend LaRue, een gezellige charlatan, kwijtraakt aan haar nicht. Zonder LaRue vindt Fee haar leven in het algemeen en uitgaan in het bijzonder maar saai. Ze wordt op de been gehouden door haar andere vriend, de uitbundige homo Herman, maar er is een gat geslagen. Valerie, die in het begin vooral uitgelaten is, gedraagt zich steeds excentrieker. Fee maakt zich zorgen om LaRue, en roept uiteindelijk de hulp in van haar halfbroer Wolf, een kersverse politieagent in opleiding.

zoeken in:
4,0
De stijl van Cindy Hoetmer, je moet ervan houden: grof taalgebruik, een ondoordachte levensstijl, veel humor, oppervlakkigheid. Ik ben er gek op, op haar schrijfstijl, op haar hoofdpersonen (iets vrolijker en daardoor nog leuker dan in haar eerste boek), op haar beschrijvingen van clubs, feestjes, snelle sex, vriendschappen, familie en nog meer dingen waar je als twintiger niet onderuit kan, en die je vooral en overal overkomen.
Schop me! heb je in een dag uit. Het verhaal loopt als een trein, het begin is goed opgebouwd, het einde verloopt wat rommeliger en met grotere tussenpozen. Het boek bevat een paar prachtige citaten waarvan je hardop moet lachen. Maar zoals eerder gezegd, en zoals je ook kan merken uit recensies van Cindy's boeken, je moet er van houden.
En houd je er eenmaal van, dan is dit een onweerstaanbaar boek!

Gast
geplaatst: vandaag om 09:38 uur

geplaatst: vandaag om 09:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.