menu

Al-Tibr - Ibrahim Al-Koni (1990)

Alternatieve titels: Goudstof | Berberbibliotheek #3 | التب | Gold Dust; The Ore

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Arabisch
Natuur / Sociaal

159 pagina's
Eerste druk: Riad el-Rayyes, London (Verenigd Koninkrijk)

Oegajjad krijgt van de leider van zijn Toearegstam een uitzonderlijk mooie, gevlekte mehari cadeau. Al snel zijn de jongeman en het dier onafscheidelijk. Maar Oegajjad begaat veel misstappen: hij komt zijn belofte aan de godin Tanit niet na, hij trouwt tegen de wil van zijn vader met Ajoer en wordt door de stam verstoten, hij geeft uit pure nood zijn mehari in onderpand en staat later zijn vrouw en zoon af aan een rivaal om de mehari terug te krijgen. En door het zakje goudstof dat hij ongevraagd krijgt, komt zelfs zijn leven op het spel te staan.

zoeken in:
avatar van Donkerwoud
2,5
Zou dit ontzettend graag een mooi boek vinden. Het heeft een sfeervolle setting (Toearegs in de Libische woestijn) en het snijdt grootse thema´s aan als hoogmoed, tegen het gezag ingaan en liefde voor een dier. Toch vond ik het vooral een erg irritant werk. Probleem zit hem erin dat het hoofdpersonage nul sympathie op weet te wekken met zijn vreselijk domme keuzes. Ik hou van boeken waarin karakters hun eigen ondergang in werking zetten, maar hier ligt het er zo dik bovenop dat er weinig te raden overblijft.Het begon op mij zelfs een tikkeltje prekerig en moralistisch over te komen.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:59 uur

geplaatst: vandaag om 06:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.