menu

Was Sinterklaas Maar een Gracht - Nicolaas Matsier (1995)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Nederlands
Verhalenbundel
Historisch / Ideeƫnliteratuur

47 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

Een eeuw geleden werden in Amsterdam massaal grachten gedempt. Toen de Reguliersgracht aan de beurt was ontstond er, onder leiding van een kunstenaar, protest. Matsier betoogt dat nu hetzelfde zou moeten gebeuren om de teloorgang van het Sinterklaasfeest te voorkomen. Het Sinterklaasfeest is immers een schitterend feest, met alles erop en eraan, een ware rijkdom van eten en drinken, een eenvoudige maar sterke verkleedpartij, grappen, surprises, gedichten en een springlevende liederenschat van indrukwekkende omvang. Dat gaan we toch niet allemaal om zeep helpen voor een patserige, puur commercieel geïnspireerde, kraak- en smaakloze kerstkobold?

zoeken in:
avatar van gert_r
3,0
Dertig jaar geleden werd er ook al over de kleur van Zwarte Piet nagedacht: Matsier herinnert zich ‘hopeloze crèchevergaderingen’ waarbij ‘besloten werd tot een veelkleurig Pietenleger’. De aanval op Zwarte Piet kwam toen van de blanke linksige bovenlaag.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:18 uur

geplaatst: vandaag om 13:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.