menu

Versleuteld - Donald Nolet (2013)

mijn stem
2,83 (6)
6 stemmen

Nederlands
Thriller

288 pagina's
Eerste druk: Cargo, Amsterdam (Nederland)

Een Duitse radiotechnicus vangt eind november 1941 bij het afluisterstation in Langeveld een geheim codebericht op dat bestemd is voor het Witte Huis. Een week later barst de hel los bij Pearl Harbor. Ruim zeventig jaar later komt Joshua Lambert erachter dat zijn grootvader eigenlijk Walther Gruber heette, een Duitse soldaat die tijdens de bezetting in Nederland was gestationeerd. Na de bevrijding is hij spoorloos verdwenen. Joshua’s zoektocht naar zijn familiegeschiedenis brengt hem bij de ontdekking van een van de grootste geheimen van de Tweede Wereldoorlog. In een zenuwslopende race tegen de klok die hem uiteindelijk naar Argentinië voert, blijken de schimmen uit het verleden nog steeds springlevend.

zoeken in:
avatar van liv2
Winnaar van de Gouden Strop 2014 en winnaar van de Schaduwprijs (beste spannend debuut) 2014

1,5
als dit de winnaar is van de 'gouden strop' dan is het echt armoe troef

op geen enkel moment spannend, matige dialogen, rommelige en ongeloofwaardige plot

na bijna 180 van de 265 pagina's houd ik het verder voor gezien

het verhaal pakt me nog steeds niet, ben niet eens benieuwd naar de ontknoping

goede kanshebber voor de gouden flop 2014

1,5
Met hoge verwachtingen aan dit boek begonnen. En ik was blij dat hij uit was. Het was een en al chaos en de spanning was ver te zoeken.

Winnaar van de gouden strop 2014? Ach ja.

3,0
Zo slecht als het boek hierboven afgeschilderd wordt is het naar mijn mening ook weer niet. Maar het is wel op een dusdanige manier opgeschreven dat je je afvraagt of het zo ingewikkeld verteld had moeten worden. Immers als je de plot tot zijn essentie terugbrengt is die niet zo gecompliceerd. Misschien zou het antwoord van de schrijver zijn dat spionage nu eenmaal een ingewikkeld en onzeker makend metier is.
Ik was aan dit boek begonnen zonder de synopsis en de cover gelezen te hebben. Dat hielp me wel, want op de cover, voorkant en achterkant, wordt de clou eigenlijk al weggegeven. Blijft over dat er behoorlijk wat onwaarschijnlijkheden in het verhaald zitten. Maar dat komt bij meer spionageliteratuur voor. Mijn beoordeling komt tot een voldoende omdat het een debuut is.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:38 uur

geplaatst: vandaag om 05:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.